Skip links

Responsabilitate socială

Credem că fiecare dintre noi, companie sau persoană, are datoria de a se implica în societate și de a contribui la dezvoltarea acesteia în ansamblu prin susținerea celor pentru care o mână de ajutor reprezintă o șansă de a evolua, atât din punct de vedere personal, cât și profesional.

Responsabilitatea socială a Safetech Innovations

Încă de la începuturile Safetech Innovations, responsabilitatea socială a reprezentat una dintre preocupările noastre, astfel încât ne-am implicat în inițiative relevante pentru obiectivele pe care le avem în sfera socială și pentru domeniul în care activăm. De-a lungul timpului, am sprijinit persoane din jurul nostru care au nevoie de ajutor, precum și inițiative care contribuie la dezvoltarea domeniului securității cibernetice.

Implicarea în societate este unul dintre pilonii activității noastre de CSR. Din păcate, în societate există numeroase cazuri care necesită servicii speciale, situate în afara tratamentelor medicale convenționale, iar ajutorul pe care îl oferim contribuie într-o anumită masură la îmbunătățirea situației unor persoane defavorizate. În acest sens, sprijinim Asociația La Dorna Nouă Ne Pasă, un centru pentru terapie ocupațională dedicată persoanelor cu nevoi speciale. Prin intermediul acestui tip de terapie, aceste persoane pot dezvolta sau recupera abilități necesare desfășurării activităților zilnice într-un mod cât mai independent.

Educația reprezintă un nucleu de bază al activității noastre deoarece securitatea cibernetică este o industrie în care învățăm în mod continuu. Sprijinul pe care îl direcționăm către această arie reprezintă o investiție în generațiile viitoare de specialiști în securitatea informațiilor, care vor contribui la dezvoltarea acestui domeniu în România. Suntem conștienți de importanța pe care punerea în practică a noțiunilor învățate pe parcursul ciclului universitar o are în dobândirea unor competențe profesionale. Acest proces aduce beneficii ambelor părți implicate: pe de o parte viitorilor angajați, care vor avea deja o bază solidă de cunoștințe, ceea ce poate accelera dezvoltarea lor profesională, iar pe de altă parte companiilor, care vor beneficia de tineri pregătiți ce vor fi integrați mult mai ușor în structura organizațională.

Una dintre inițiativele pe care le susținem în sfera educației este competiția CTF-USV (Capture the Flag), organizată în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Aceasta este dedicată studenților din România și străinătate și constă în rezolvarea unui număr de probleme de securitate cibernetică la nivelul unor aplicații web. Safetech a fost unul dintre co-organizatorii evenimentului în fiecare din cele șapte ediții ale competiției, cea mai recentă având loc în 2022.

Un alt proiect important pe care l-am desfășurat a fost „Centrul de excelență pentru securitatea cibernetică și reziliența infrastructurilor critice (SafePIC)”, în parteneriat cu Universitatea Națională de Apărare „Carol I” și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”. Scopul acestui proiect a fost creșterea capacității Safetech de a contribui la dezvoltarea unor soluții, produse și servicii inovatoare în domeniul securității cibernetice, interoperabilității și protecției cibernetice a infrastructurilor critice în baza unui parteneriat de cercetare cu cele două prestigioase instituții de învățământ și cercetare. Proiectul a fost derulat în perioada 2020 – 2023.

De asemenea, în domeniul educației, am sprijinit în calitate de sponsor diverse conferințe științifice organizate de către Universitatea Națională de Apărare „Carol I” și Universitatea „Danubius” din Galați, precum Conferința Internațională „Integrarea Europeană – Realități și Perspective” (edițiile a 17-a și a 18-a).

responsabilitate sociala, social responsibility, CSR