Skip links

Tenable Attack Surface Management

Vizibilitate completă asupra suprafeței externe de atac

Tenable ASM descoperă conexiunile din Internet către activele dumneavoastră, pentru a vă permite să evaluați cu ușurință postura de securitate a întregii suprafețe de atac externe. Cu Tenable ASM obțineți o vizibilitate completă asupra tuturor activelor, serviciilor și aplicațiilor conectate la Internet pentru a înțelege mai bine amprenta digitală a organizației dumneavoastră și pentru a evalua și gestiona mai bine riscurile.

Prezentarea generală a soluției

Tenable ASM oferă capabilități de External Attack Surface Management pe următoarele niveluri:

  • Securitate cibernetică: mitigați riscurile și evitați potențialele amenințări știind exact ce dețineți. Stabilirea suprafeței de atac este fundamentală pentru strategia de securitate.
  • Conformitate: identificați locațiile în care sunt preluate și stocate datele confidențiale de tip PII (Personally Identifiable Information), pentru a fi în deplină conformitate cu reglementările din domeniu.
  • Protecția brandului: protejați imaginea organizației prin identificarea campaniilor de marketing expirate, a greșelilor de ortografie, a oportunităților SEO și a utilizăriilor greșite, necorespunzătoare sau abuzive.
  • Fuziuni și achiziții: depistați din timp riscurile și vizualizați instantaneu fiecare activ expus pe Internet al companiei țintă, înainte de cumpărarea acesteia
  • Analiză competitivă: analizați suprafața de atac a concurenților actuali și potențiali pentru a identifica oportunitățile strategice.
  • Legal: înțelegeți care dintre active folosesc tehnologii neconforme, unde lipsesc declarațiile legale de declinare a responsabilității și unde au expirat clauzele de copyright.

Funcționalități principale

Tenable ASM pune la dispoziția beneficiarilor următoarele funcționalități:

Attack Surface Visibility

Obțineți vizibilitate pentru fiecare activ cu acces la Internet, începând cu servere web, până la dispozitive IoT și imprimante de rețea. Tenable ASM dispune de una dintre cele mai mari ”attack surface maps” din lume, cu peste 5 miliarde de active cu acces la Internet, din peste 500 de surse de date.

Continuous Data Refreshes

Suprafața de atac a unei organizații este extrem de dinamică, iar urmărirea tuturor schimbărilor este dificilă. Tenable ASM actualizează în permanență volume mari de date pentru a vă ajuta să obțineți cea mai actualizată versiune a suprafeței de atac. Aveți opțiunea de a alege ratele de actualizare a datelor (zilnic/de două ori pe săptămână), în funcție de cerințele organizației.

Attack Surface Change Alerts

Analizați cu ușurință schimbările din suprafața de atac cu ajutorul subscripțiilor ce urmăresc liste de active stabilite pe criterii alese de dumneavoastră, actualizate automat. Alegeți din peste 100 de evenimente diferite legate de conformitate, tehnologie, expunere etc., și primiți actualizări și alerte automate pe măsură ce apar noi schimbări importante.

Suggested Domains

Tenable ASM descoperă nume de domenii legate de activele din inventarul organizației și vi le sugerează automat, împreună cu motivele pentru care domeniul ar putea fi proprietatea dumneavoastră. Descoperiți nume de domenii pe care nu știați că le dețineți și controlați ce active sunt adăugate în inventarul dumneavoastră după ce le verificați proprietatea.

Rich Asset Context and Attribution

Soluția îmbogățește miliarde de active accesabile pe Internet cu peste 200 de câmpuri de metadate (CMS, TLS certificate expiration date, locația fizică geo-IP și furnizorul de cloud, CDN etc.) pentru a vă ajuta să luați decizii informate. Înțelegeți potențialele expuneri legate de caracteristicile unice ale unei tehnologii, scanere porturi și multe altele. Actualizați instantaneu detaliile activelor și vizualizați istoricul lor pentru a vedea modificările.

Asset Management

Sortați și gestionați cu ușurință activele pe baza filtrelor, tag-urilor, categoriilor de date etc. Selectați și salvați filtre pentru a vedea care sunt activele cele mai importante pentru organizație. Aplicați tag-uri pe baza informațiilor despre active pentru a simplifica gestionarea activelor.

Caracteristici cheie ale Tenable Attack Surface Management

Tenable ASM este prima soluție de tip External Attack Surface Management din industrie complet integrată într-o platformă pentru managementul vulnerabilităților.

Cu Tenable ASM obțineți o imagine completă, la 360 de grade, a întregii suprafețe de atac, pentru a înțelege mai bine modul în care atacatorii ar putea obține acces prin Internet la rețeaua de date și pentru a vă ajuta să vă prioritizați acțiunile de remediere.

Ce beneficii aduce soluția

Utilizarea Tenable Attack Surface Management aduce următoarele beneficii:

Cunoașteți suprafața de atac

Profitați de cea mai mare hartă a suprafeței de atac din lume, cu 5 miliarde de active.

Eficientizați procesele

Eficientizați procesele cu ajutorul notificărilor privind modificările din suprafața de atac pentru o monitorizare continuă.

Obțineți informații în doar câteva minute

Identificați întreaga suprafață de atac a organizației în câteva minute, cu o configurare minimă necesară.

Evaluați cu ușurință riscurile de securitate

Lansați, cu doar câteva clicuri, scanări ale vulnerabilităților și ale aplicațiilor web pentru activele nou descoperite, pentru a vă înțelege expunerea la riscuri.

Înțelegeți contextul de afaceri

Clasificați cu ușurință activele folosind cele 200 de câmpuri de metadate disponibile și o filtrare complexă pentru a lua decizii informate.

Monitorizați schimbările

Obțineți o imagine la zi a activelor organizației, pe măsură ce suprafața de atac se modifică, cu actualizări zilnice sau bisăptămânale ale datelor.

Integrare facilă cu alte soluții

Creați propriile integrări personalizate prin exploatarea unei interfețe API RESTful complet documentate pentru a vă extinde sistemele de securitate și fluxurile de lucru.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations oferă servicii complete pentru instalarea și utilizarea eficientă a soluției Tenable Attack Surface Management, atât în regim independent cât și integrată în arhitecturi complexe de securitate, alături de alte soluții complementare.
Serviciile noastre cuprind:

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza obiectivelor, cerințelor și constrângerilor proiectului, identificarea riscurilor, proiectarea arhitecturii integrate, dezvoltarea unui plan de proiect detaliat pentru integrarea diferitelor componente și subsisteme

Implementare

Implementare

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea, implementarea și optimizarea sistemului integrat, verificarea că toate componentele funcționează împreună conform planurilor, instruirea administratorilor de sistem cu privire la modul de utilizare a soluției

Asistență tehnică și service

Asistență tehnică și service

Furnizarea de servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a sistemului în mod optim, îndeplinind nevoile organizației

Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice.

În prezent, în Safetech Innovations lucrează peste 60 de angajați, dintre care 40 sunt membri ai echipei tehnice.

Gestionam complet securitatea cibernetică a clienților, de la analiza amenințărilor/vulnerabilităților existente sau potențiale și evaluarea riscurilor și a impactului de business, la implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate. Pe termen lung, asigurăm monitorizarea continuă a evenimentelor și răspuns la incidentele de securitate cibernetică.
Alegerea serviciilor de integrator de proiect ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Contactează-ne