Skip links

Gestionarea suprafeței de atac (ASM) și managementul vulnerabilităților (VM)

Attack Surface Management (ASM) implică monitorizarea și gestionarea continuă a tuturor punctelor de intrare potențiale pe care un atacator le-ar putea exploata în mediul digital al unei organizații. Acestea includ nu doar elementele evidente, cum ar fi serverele și rețelele, dar și componente mai greu de detectat, cum ar fi serviciile terțe, API-urile și chiar dispozitivele angajaților.
Vulnerability Management (VM) se concentrează pe identificarea, clasificarea, prioritizarea și remedierea punctelor slabe de securitate din sistemele unei organizații. VM este un proces continuu care implică scanarea, evaluarea și aplicarea regulată a patch-urilor și corecțiilor necesare pentru a asigura că sistemele rămân sigure împotriva amenințărilor cunoscute. Un VM eficient necesită o evaluare amănunțită a riscurilor pentru a prioritiza vulnerabilitățile critice și acțiunile de remediere necesare.
Aplicarea ASM și VM reprezintă o abordare proactivă ce reduce riscul atacurilor reușite, minimizează daunele potențiale și asigură reziliența generală a infrastructurii IT a organizației.

Gestionarea suprafeței de atac și managementul vulnerabilităților

Tenable Attack Surface Management

Tenable ASM descoperă conexiunile din Internet către activele dumneavoastră, pentru a vă permite să evaluați cu ușurință postura de securitate a întregii suprafețe de atac externe. Cu Tenable ASM obțineți o vizibilitate completă asupra tuturor activelor, serviciilor și aplicațiilor conectate la Internet pentru a înțelege mai bine amprenta digitală a organizației dumneavoastră și pentru a evalua și gestiona mai bine riscurile.

Citește mai mult