Skip links

Managementul și securitatea activelor

Managementul activelor implică procesul sistematic de identificare, clasificare și menținere a unui inventar al tuturor activelor fizice și digitale dintr-o organizație. Această vizibilitate cuprinzătoare permite organizațiilor să înțeleagă ce active dețin, starea lor actuală și valoarea lor pentru organizație. Astfel organizațiile pot optimiza alocarea resurselor, preveni accesul neautorizat și asigura conformitatea cu cerințele de reglementare.
Securitatea activelor se concentrează pe protejarea acestor active de amenințări și vulnerabilități. Aceasta implică implementarea măsurilor de securitate precum criptarea, controalele de acces și actualizările regulate pentru a proteja atât activele fizice, cât și cele digitale de accesul neautorizat, furt și deteriorare. Securitatea eficientă a activelor asigură că informațiile sensibile rămân confidențiale, integritatea este menținută și disponibilitatea este păstrată, chiar și în fața potențialelor atacuri cibernetice.
Managementul activelor și securitatea activelor sunt elemente fundamentale ale unei strategii robuste de securitate cibernetică, asigurând că toate activele organizaționale sunt contabilizate, urmărite și protejate în mod adecvat.

Managementul și securitatea activelor

ManageEngine AssetExplorer

ManageEngine AssetExplorer este un software web-based de IT Asset Management (ITAM), care vă ajută să monitorizați și să gestionați activele din rețelele organizațiilor, de la faza de planificare și achiziție, până la cea de eliminare. Cu acesta puteți gestiona activele software și hardware, asigura conformitatea licențelor software, urmări comenzile de achiziție și contractele.

Citește mai mult

Check Point Enterprise Mobile Security

Check Point Harmony Mobile și Capsule Workspace sunt două soluții de securitate complementare, concepute pentru a asigura protecția dispozitivelor mobile și a datelor în mediul de afaceri. Prin utilizarea acestor soluții, se asigură protecția și separarea adecvată a datelor de afaceri și personale, furnizând un mediu sigur și controlat pentru accesul la aplicațiile și datele companiei.

Citește mai mult

Microsoft Intune

Microsoft Intune este o soluție de tipul Unified Endpoint Management (UEM) care permite administrarea și securizarea centralizată a tuturor dispozitivele terminale. Intune oferă funcționalități de gestionare a dispozitivelor mobile (Mobile Device Management), a aplicațiilor mobile (Mobile Application Management) dar și de administrare a PC-urilor unei organizații.

Citește mai mult