Skip links

Check Point Maestro

Hiperscalabilitate în securitatea cibernetică

Check Point Maestro este o soluţie de securitate unică în industrie, din perspectiva caracteristicilor sale de scalabilitate, reziliență şi eficiență. În combinaţie cu serviciile de instalare, configurare, administrare și suport tehnic oferite de Safetech Innovations, Maestro răspunde cu succes provocărilor actuale de securitate cibernetică ale companiilor și organizațiilor medii și mari.

Prezentarea generală a soluției

Check Point Maestro este o soluţie modernă, care ajută la consolidarea securităţii şi simplificarea managementului acesteia, ce asigură o serie de funcționalități ce includ:
  • Next Generation Firewall (NGFW),
  • IPS,
  • DLP,
  • Concentratoare VPN IPSec și SSL,
  • URL filtering,
  • Application control,
  • Anti-virus,
  • Zero-day protection,
  • Email security,
  • HTTPS inspection.

Caracteristici și arhitectură

Check Point, companie care a deținut de 23 de ori statutul de leader în Gartner Magic Quadrant pentru network firewalls, adresează cu soluția sa, Maestro, problemele segmentării și scalabilității rețelelor din organizațiile medii și mari. Soluția permite crearea unui mediu logic de rețea unic, care acoperă mai multe dispozitive de rețea fizice sau virtuale, simplificând segmentarea rețelei și reducând complexitatea gestionării mai multor gateway-uri de securitate. Acest lucru ajută organizațiile să își gestioneze infrastructura de rețea într-un mod eficient și sigur. De asemenea, cu Maestro companiile își pot scala infrastructura de securitate în mod dinamic, pe măsură ce rețeaua lor crește, fără nici o întrerupere a operațiunilor curente.

În cadrul soluției, Maestro Hyperscale Orchestrator/MHO distribuie traficul intern sau extern pe multiple Security Gateway Module/SGM (firewall-uri Quantum, spre exemplu) şi le gestionează ca un grup unitar prin aplicarea unor politici comune de securitate și reguli de configurare. La un orchestrator pot fi conectate până la 52 de instanțe de securitate (SGM-uri), care pot fi alocate unor grupuri de securitate (Security Groups/SG) şi pot rula diverse soluţii de securitate Check Point.

Soluţia se bazează pe tehnologiile cluster load sharing N+1 și Check Point HyperSync pentru a oferi reziliență şi pentru a permite adăugarea de instanțe suplimentare prin funcționalități de autoscalare, fără întreruperea serviciilor. Astfel Check Point Maestro poate livra, în scenarii on-premises, un nivel de elasticitate și agilitate specific serviciilor de cloud computing.

Implementare flexibilă și scalabilă

Check Point Maestro se adresează organizaţiilor medii și mari, care pot porni la drum cu un format de bază şi care pot creşte pe viitor prin adăugarea de Security Modules similare celor inițiale sau dintr-o generaţie tehnologică mai recentă.

Formatul de bază, care include cel puțin doua module de procesare a traficului, poate fi extins până la 52 de module. Această abordare modulară permite o scalare a traficului de până la 150 Gbps pentru un security gateway Checkpoint 6600 sau de până la 1,5 Tbps pentru seria 28000.

Beneficii principale ale soluției

Soluția Maestro oferă:

Consolidarea unui set vast de funcționalități de securitate

Next Generation Firewall (NGFW), IPS, DLP, concentratoare VPN IPSec și SSL, URL filtering, application control, anti-virus, zero-day protection, email security, HTTPS inspection

Hiperscalabilitate

Creşterea statică sau dinamică a performanțelor, de la Mbps la Tbps, prin adăugarea de echipamente în soluţie fără întreruperea serviciilor furnizate

Management centralizat

O consolă unică pentru toate echipamentele hardware Check Point pentru simplificare operaţională şi aplicare unitară a politicilor de securitate

Reziliență

Un nivel foarte ridicat de reziliență, specific industriei de telecomunicații

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations este partener Check Point 3 Star și livrează soluția Check Point Maestro ca sistem ”la cheie”.
Serviciile asociate includ:

Proiectare, instalare, configurare, integrare,

Instruire pentru utilizare de către echipa IT a beneficiarului,

Asistență tehnică și service,

Consultanță post-implementare pentru optimizări,

Servicii de operațiuni de securitate externalizate – monitorizarea, detecția și răspunsul la incidente de securitate.

Prin intermediul echipei sale de specialiști instruiți și certificați, Safetech, partener Check Point 3 star, are expertiza și experiența necesare pentru a livra sisteme Check Point Maestro la termen și în condiții de calitate.

Contactează-ne