Skip links

Zimperium Mobile Threat Defense

Soluție pentru securizarea dispozitivelor terminale mobile

Zimperium Mobile Threat Defense (MTD), cunoscută anterior sub numele de zIPS, este o aplicație ce oferă securitate mobilă avansată împotriva tuturor vectorilor principali de atac. Zimperium MTD protejează dispozitivele mobile chiar și atunci când nu sunt conectate la o rețea, reducând riscul prin analizarea aplicațiilor potențial dăunătoare și a proceselor de jailbreaking de pe dispozitive, înainte de a oferi acces la resurse.

Prezentare generală a soluției

Zimperium MTD este concepută pentru a proteja dispozitivele deținute de angajații companiei împotriva amenințărilor persistente și avansate din patru categorii: atacuri asupra dispozitivelor, rețelelor, aplicațiilor și de tip phishing, fără a sacrifica confidențialitatea sau datele personale. Aplicația asigură următoarele funcționalități:

  • Securizare completă: detecție, vizibilitate proactivă a riscurilor și vulnerabilităților, remediere la nivelul dispozitivului și acțiuni de conformitate prin Unified Endpoint Management (UEM), Threat Intelligence și Threat Hunting
  • Învățare automată prin Machine Learning: detectarea bazată pe inteligență artificială protejează împotriva celor mai noi tipuri de amenințări mobile, inclusiv a programelor malware de tip „zero-day”
  • Scalabilitate: Zimperium MTD poate fi utilizat ca instrument de sine stătător sau integrat cu soluții de tipul Mobile Device Management (MDM) sau Enterprise Mobility Management (EMM)
  • Acces la analiză criminalistică, prin care echipele de securitate evaluează și răspund la incidentele de securitate, reducând timpul de răspuns și remediere. Zimperium MTD împiedică astfel transformarea unui dispozitiv compromis într-un focar de infecție
  • Compatibilitate extinsă pentru Android, iOS și ChromeOS.

Funcționalități principale

Zimperium Mobile Threat Defense funcționează pe baza următoarelor mecanisme:

Machine Learning (ML)

Detectează amenințările prin analizarea comportamentului unui dispozitiv mobil, identifică abaterile, aplicațiile care se comportă ca malware, traficul de rețea anormal și atacurile avansate de phishing. Funcționalitatea de ML este livrată pe dispozitiv, securizându-l chiar dacă terminalul nu este conectat la rețea.

Accent pe confidențialitate

Oferă utilizatorilor o experiență transparentă prin setări de utilizator personalizabile și informații despre ce date sunt colectate și utilizate pentru threat intelligence. Deoarece detectarea Zimperium MTD se face la nivel de dispozitiv, informațiile private nu sunt niciodată trimise în cloud.

Securitate mobilă scalabilă

Atunci când este integrat cu un Mobile Device Management (MDM) sau un Enterprise Mobility Management (EMM), Zimperium MTD trimite alerte despre amenințările detectate către MDM/EMM, iar acestea remediază riscul pe baza unor reguli predefinite. Zimperium este singura soluție de apărare împotriva amenințărilor mobile care se poate integra simultan cu mai multe MDM/EMM.

Analiză criminalistică de importanță critică

Funcționalitate obținută prin integrări cu cele mai importante sisteme MDM/EMM, Unified Endpoint Management (UEM), Security Information and Event Management (SIEM), Security Orchestration, Automation and Response (SOAR) și Extended Detection and Response (XDR). Prin colectarea de date criminalistice privind dispozitivul, conexiunile de rețea și aplicațiile, echipele de operațiuni de securitate pot analiza contextul și minimiza riscurile.

Alerte în timp real

Zimperium MTD rulează local pe dispozitiv și nu necesită semnături, sandbox bazat în cloud sau o conexiune la internet. Utilizatorii sunt întotdeauna protejați și alertați în timp real cu privire la orice acțiune necesară, chiar și atunci când se află în modul avion sau roaming.

Ce beneficii aduce soluția

Zimperium MTD aduce următoarele beneficii:

Instalare și activare în mai puțin de un minut

Zimperium MTD poate fi implementat și activat în mai puțin de un minut, în orice mediu (cloud, on-premise sau de tip air-gapped).

Acoperire mobilă completă

De la tabletă la telefon, Zimperium oferă o acoperire de securitate completă pentru Android, iOS și ChromeOS.

Versatilitate de implementare

Soluția respectă legislațiile locale privind datele și necesitățile de conformitate prin implementarea în orice mediu cloud sau on-premises.

Implementare rapidă

Instalați și activați Zimperium MTD pe terminalele mobile ale angajaților și colaboratorilor fără a fi nevoie de etape complicate de activare din partea utilizatorului final.

On-Device Detection

Elimină întârzierile și riscurile legate de verificările în cloud și asigură că dispozitivul este întotdeauna protejat, chiar și atunci când nu este conectat la o rețea.

Acces la date critice

Permite întreprinderilor să aibă o imagine completă asupra securității dispozitivelor terminale mobile și consolidează arhitecturile de tip Zero Trust.

Alerte în timp real

Soluția generează alerte în timp real, fără să fie nevoie ca utilizatorii să aștepte ore sau chiar zile pentru a afla dacă un dispozitiv a fost compromis.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations oferă servicii complete pentru instalarea și utilizarea eficientă a Zimperium Mobile Threat Defense, atât în regim independent cât și integrată în arhitecturi complexe de securitate, alături de alte soluții complementare.
Serviciile sunt prestate cu ajutorul unei echipe tehnice experimentate, compania avand 12 ani de activitate și peste 600 de proeicte de securitate finalizate pentru clienți din multiple sectoare economice.
Serviciile noastre cuprind:

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza obiectivelor, cerințelor și constrângerilor proiectului, identificarea riscurilor, proiectarea arhitecturii integrate, dezvoltarea unui plan de proiect detaliat pentru integrarea diferitelor componente și subsisteme

Implementare

Implementare

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea, implementarea și optimizarea sistemului integrat, verificarea că toate componentele funcționează împreună conform planurilor, instruirea administratorilor de sistem cu privire la modul de utilizare a soluției

Asistență tehnică și service

Asistență tehnică și service

Furnizarea de servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a sistemului în mod optim, îndeplinind nevoile organizației

Alegerea serviciilor profesionale oferite de Safetech Innovations vă asigură reducerea riscurilor și costurilor de implementare, customizare și suport asociate utilizării Zimperium Mobile Threat Defense sau a oricărei alte soluții de securitate cibernetică.
Complementar, Safetech vă poate furniza servicii de monitorizare a soluțiilor dumneavoastră de securitate, precum și de detecție și răspuns la incidente.

Contactează-ne