Skip links

Microsoft Intune

Soluție pentru administrarea centralizată a dispozitivelor terminale

Microsoft Intune este o soluție de tipul Unified Endpoint Management (UEM) care permite administrarea și securizarea centralizată a tuturor dispozitivele terminale. Intune oferă funcționalități de gestionare a dispozitivelor mobile (Mobile Device Management, MDM), a aplicațiilor mobile (Mobile Application Management, MAM) dar și de administrare a PC-urilor unei organizații.

parteneri safetech

Prezentare generală a soluției

Suita Microsoft Intune permite unificarea tuturor instrumentele de gestionare a dispozitivelor terminale într-o singură platforma, reducând astfel efortul operațional al echipelor IT. Soluția oferă:

  • Gestionarea dispozitivelor terminale indiferent de platformă: gestionați dispozitive terminale on premises, în cloud, mobile, desktop și virtuale de pe toate platformele, inclusiv sistemele de operare Android, iOS și iPadOS, Linux, macOS, Windows și ChromeOS.
  • Securitate integrată pentru dispozitivele terminale: reduceți riscul de vulnerabilități pentru dispozitivele terminale prin detectarea și remedierea automată a amenințărilor, oferiți angajaților asistență securizată, oriunde și oricand.
  • Managementul aplicațiilor mobile: protejați datele fără a fi nevoie de înregistrarea dispozitivelor mobile, oferind în același timp angajaților experiențe flexibile și neintruzive.
  • Date și analize la nivelul dispozitivelor terminale: îmbunătățiți experiența utilizatorilor cu ajutorul evaluărilor privind sănătatea aplicațiilor și a dispozitivelor, limitați blocajele care afectează productivitatea prin recomandări bazate pe date reale.

Funcționalități principale

Intune utilizează protocoale sau API-uri disponibile în sistemele de operare mobile pentru a executa sarcini precum configurarea dispozitivelor mobile, a certificatelor, a profilurilor Wi-Fi și VPN, și raportarea conformității privind standardele corporative.

Intune se integrează cu Azure AD pentru a oferi capabilități de control al accesului, precum și instrumentele necesare implementării modelului de securitate de tipul „Zero Trust”. Intune vă permite să configurați politici pentru aplicații, setări de securitate și de conformitate pentru dispozitive, inclusiv pentru Azure Active Directory (AD) Conditional Access etc.

Intune se integrează cu serviciile de tip mobile threat defense, inclusiv Microsoft Defender for Endpoint și alte servicii ale partenerilor Microsoft. Cu acestea puteți crea politici pentru protecția dispozitivelor terminale împotriva diverselor tipuri de amenințări, să faceți analize de risc în timp real și să automatizați actiunile de remediere.

Intune vă permite să:

Administrați ciclul de viață al aplicațiilor de pe dispozitivele gestionate, inclusiv implementarea, actualizarea și eliminarea aplicațiilor;

Gestionați aplicațiile de pe dispozitivele mobile și să oferiți acces securizat la datele companiei prin intermediul aplicațiilor;

Activați funcționalități de self-service (resetarea PIN-ului/parolei, instalarea de aplicații, eliminarea dispozitivelor);

Integrați servicii de tipul mobile threat defense pentru securitatea dispozitivelor terminale. Intune se integrează cu Azure AD, Windows Autopilot, Microsoft Defender for Endpoint, Microsoft 365 și Windows Autopatch, ca parte a strategiei „Zero Trust”;

Generați rapoarte extinse despre dispozitivele din organizație: categorii, profiluri, actualizări, politici de securitate.

Licențiere

Funcțiile de bază ale Intune sunt disponibile în mai multe planuri de licențiere Microsoft 365.

Totodată, există Microsoft Intune Suite ce include Microsoft Intune Remote Help, Microsoft Intune Endpoint Privilege Management, Microsoft Tunnel for Mobile Application Management și care necesită o subcripție dedicată.

Beneficiile utilizării Intune

Microsoft Intune vă aduce următoarele beneficii:

Simplificați gestionarea dispozitivelor finale,

Reduceți costurile și complexitatea gestionând orice dispozitiv cu un singur instrument, deja integrat în Microsoft 365,

Obțineți vizibilitate completă asupra stării de sănătate, de conformitate și de securitate a tuturor dispozitivelor terminale,

Protejați forța de muncă hibridă: consolidați arhitectura de securitate Zero Trust cu o soluție care creează reziliență, centralizează securitatea dispozitivelor terminale și asigură conformitatea,

Ajutați la protejarea datelor pe dispozitivele deținute de companie, cât și pe cele de tip „bring-your-own”,

Îmbunătățiți experiența utilizatorilor: soluția permite actualizări de tip „zero-touch”, gestionarea flexibilă și neintruzivă a aplicațiilor mobile și recomandări proactive bazate pe datele Microsoft Cloud.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations are experiența și expertiza tehnică să integreze Microsoft Intune în arhitectura de securitate a oricărui client, pentru a crește nivelul de securitate al utilizatorilor și echipamentelor terminale.
Complementar, Safetech are experiență și cu alte soluții Microsoft, precum Defender for Iot.
Serviciile noastre includ:

Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale,

Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale,

Evaluarea riscurilor și a impactului de business,

Evaluarea riscurilor și a impactului de business,

Consultanță în vederea asigurării confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor,

Consultanță în vederea asigurării confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor,

Implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate, care să mențină un business sănătos pe termen lung,

Implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate, care să mențină un business sănătos pe termen lung,

Monitorizarea continuă a evenimentelor și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică.

Monitorizarea continuă a evenimentelor și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică.

Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice.

În prezent, în Safetech Innovations lucrează peste 60 de angajați, dintre care 40 sunt membri ai echipei tehnice.

Alegerea serviciilor de integrator de sistem ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Contactează-ne