Skip links

Check Point Harmony Email & Collaboration

Securizare completă pentru suitele de e-mail și colaborare

Cu Harmony Email & Collaboration (HEC) organizațiile pot implementa un mod coerent și cuprinzător de securizare a corespondenței digitale și a lucrului colaborativ. Soluția împiedică mesajele malițioase să ajungă la utilizatori și funcționează fie instalată în locațiile beneficiarului, fie ca serviciu din cloud. Check Point Harmony Email & Collaboration este soluția ideală pentru securizarea suitelor de aplicații din cloud Microsoft365, Google Workspace, Teams și Slack.

Prezentare generală a soluției

Pentru că 90% dintre atacurile cibernetice încep la nivel de e-mail, este esențial ca e-mailurile malițioase să nu ajungă la angajați. Soluția Check Point Harmony Email & Collaboration funcționează ca ultimă linie de apărare înainte de Inbox, protejându-vă organizația împotriva principalilor vectori de atac. Soluția se diferențiază prin următoarele caracteristici:

  • Utilizează Inteligența Artificială și algoritmi de Machine Learning pentru prevenirea atacurilor de phishing și Business Email Compromise
  • Asigură protecție avansată împotriva tuturor fișierelor și link-urilor malițioase și amenințărilor de tip zero-day
  • Oferă protecție împotriva mișcărilor laterale și a amenințărilor interne prin inspectarea comunicării interne în timp real
  • Funcționează cu principalele suite de e-mail și colaborare precum Microsoft365, Google Workspace, Teams sau Slack
  • Previne preluarea abuzivă a conturilor de email și blochează logările suspecte folosind un algoritm de analiză a evenimentelor, care identifică semnele comportamentului malițios.

Funcționalități principale

Check Point Harmony Email & Collaboration funcționează pe baza următoarelor mecanisme:

Check Point SandBlast

O tehnologie de tip sandbox care blochează fișierele malițioase înainte ca acestea să ajungă în corespondența electronică, fără a afecta productivitatea utilizatorilor. Funcția de Proactive Threat Extraction curăță fișierele și elimină potențialele amenințări, oferind o versiune sigură a fișierelor în mai puțin de două secunde.

Advanced Data Leak Prevention (DLP)

Atunci când un angajat partajează date prin intermediul e-mailului sau al altor aplicații din suita de colaborare, Harmony examinează subiectul, conținutul și atașamentele, iar în cazul partajării de date sensibile, cum ar fi detalii despre carduri de credit, informații personale sau despre afacere, comunicarea este blocată pentru a preveni scurgerile de date.

Tehnologie AI/ML brevetată

HEC interceptează atacatorii cu ajutorul unor algoritmi machine learning, care analizează comportamentul utilizatorilor, identificat prin analiza datelor preluate de la dispozitive, sisteme de operare și servicii cloud.

Check Point Infinity și ThreatCloud

HEC face parte din Check Point Infinity, o arhitectură de securitate consolidată și alimentată de cea mai puternică bază de date de threat intelligence, ThreatCloud. Astfel, oferă o securitate coerentă pe toate palierele: rețea, echipamente, servicii cloud, dispozitive mobile și IoT.

Integrare bazată pe API

Soluția oferă protecție la nivel de API și permite scanarea în timp real a comunicațiilor interne și externe, pentru a preveni miscările laterale în cadrul organizației, dar și scurgerile de date.

File-Sharing Security

Securizează principalele servicii de partajare a fișierelor – Google Drive, ShareFile, OneDrive, Sharepoint, Box, Dropbox – împotriva programelor malware și ransomware și previne pierderea accidentală și furtul datelor.

Care este rolul soluției Check Point HEC?

Check Point Harmony Email & Collaboration inspectează metadatele, atașamentele, linkurile și limbajul comunicării, precum și toate comunicările istorice, pentru a determina relațiile de încredere anterioare dintre expeditor și destinatar.

Astfel, soluția maximizează probabilitatea de a identifica fișierele malițioase, mesajele frauduloase, precum și imitarea unui utilizator.

Ce beneficii aduce soluția

Check Point Harmony Email & Collaboration este o soluție ușor de implementat și utilizat, care oferă protecție printr-un singur clic. Soluția aduce următoarele beneficii:

Securitate optimizată

Reduce phishing-ul la nivel de Inbox cu 99,2%, blochează atacurile ransomware și malware, oferă atât prevenție, cât și protecție post-atac. Detectează amenințările care trec de Microsoft Exchange Online Protection, de soluții de Advanced Threat Protection și de Secure Email Gateways de tipul Proofpoint și Mimecast.

Prevenirea preluării abuzive a conturilor de email

Cu HEC aveți posibilitatea adăugării unor elemente suplimentare în procesul de autentificare, care blochează automat accesările suspecte, cum ar fi din locații nepotrivite, sau de la IP-uri cu reputație scăzută.

Instalare și configurare în doar câteva minute

Implementarea HEC este foarte rapidă, iar la instalare soluția efectuează o scanare retroactivă pentru a detecta amenințările existente în organizație, asigurând o protecție maximă încă de la început.

Funcționează atât cu suite on-premises cât și cloud

Soluția Check Point Harmony Email & Collaboration poate fi utilizată cu principalele soluții de email și platforme de colaborare existente pe piață.

Previne pierderea sau compromiterea datelor

HEC vă ajută ca informațiile sensibile să nu ajungă pe mâini greșite. Vă permite să configurați politici personalizate pentru a păstra datele în siguranță și pentru a menține conformitatea.

Reducerea costurilor

Soluția include într-o singură licență toate funcționalitățile de securitate, atât pentru aplicațiile de e-mail cât și pentru cele de colaborare. Astfel, reduce cheltuielile de achiziție și de administrare, oferind un TCO (Total Cost of Ownership) avantajos.

Monitorizare și gestionare simplificată

Monitorizați și gestionați toate funcțiile de securitate cu ajutorul unui singur tablou de bord, foarte intuitiv. Primiți informații și rapoarte care pot fi puse rapid în aplicare.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations oferă servicii complete pentru instalarea și utilizarea eficientă a soluției Check Point Harmony Email & Collaboration, cu implementare locală sau în cloud. Safetech asigură configurarea Check Point HEC pentru utilizare cu platformele de e-mail și colaborare specifice beneficiarilor, precum și integrarea cu alte soluții de securitate.

Serviciile noastre cuprind:

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza obiectivelor, cerințelor și constrângerilor proiectului, identificarea riscurilor, proiectarea arhitecturii integrate, dezvoltarea unui plan de proiect detaliat pentru integrarea diferitelor componente și subsisteme

Implementare

Implementare

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea, implementarea și optimizarea sistemului integrat, verificarea că toate componentele funcționează împreună conform planurilor, instruirea administratorilor de sistem cu privire la modul de utilizare a soluției

Asistență tehnică și service

Asistență tehnică și service

Furnizarea de servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a sistemului în mod optim, îndeplinind nevoile organizației

Cu 12 ani de activitate, peste 600 de proiecte finalizate și o echipă cu peste 30 de experți, Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Alegerea serviciilor de integrare de sisteme ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Gestionăm complet securitatea cibernetică a clienților, de la analiza amenințărilor/vulnerabilităților existente sau potențiale și evaluarea riscurilor și a impactului de business, la implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate.

Pe termen lung, asigurăm monitorizarea continuă a evenimentelor și răspuns la incidentele de securitate cibernetică.

Contactează-ne