Skip links

Safetech Innovations, Partener Principal al Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație 2024

Safetech Innovations, Partener Principal al Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație 2024

Safetech Innovations a participat, în calitate de Partener Principal, la cea de a XVII-a ediție a Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație, organizată de Comunitatea OSC-Administrație, pe data de 24 septembrie 2024. Evenimentul a fost dedicat dezbaterilor privind soluțiile de modernizare a administrației publice, atât ca tehnologie cât și ca proceduri și procese de lucru.

Agenda evenimentului, organizat cu suportul HP Inc. România, în calitate de Partener Strategic, a inclus și discuții despre securitatea cibernetică, integrarea Inteligenței Artificiale în echipamentele de imprimare/copiere, creșterea performanțelor de lucru utilizând AI, încurajarea economiei circulare, achiziții sustenabile și strategii în achizițiile publice de echipamente IT. Printre vorbitorii invitați s-au numărat și Ștefan Rădulescu – Manager Superior de Securitate Cibernetică în cadrul Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Alina Spătărelu – jurist – achiziții publice, Mugur Pantaia – Managing Director HP Inc Romania și Mario Boro – ECE Print Category Manager – HP, precum și Iulian Alecu – Strategic Business Developer în cadrul Safetech Innovations.

Iulian Alecu a abordat tema „Directiva NIS2 – perspectivă integrată de securitate, noile concepte și abordări, avantaje și implicații practice”, cu accent pe prevederile care vizează entitățile administrației publice. Reprezentantul Safetech Innovations a oferit clarificări cu privire la entitățile publice care intră sub domeniul de aplicare al NIS 2. Entitățile administrației publice centrale intră sub incidența Directivei cu încadrarea de entități esențiale. În cadrul procesului de transpunere a Directivei în legislația națională, statele membre pot decide ca NIS 2 să se aplice și entităților administrației publice de la nivel local și instituțiilor de învățământ, în special în cazul în care acestea desfășoară activități critice de cercetare.

Iulian Alecu a rezumat și cele mai importante obligații ale statelor membre și ale autorităților competente desemnate, în transpunerea Directivei NIS 2 în legislațiile naționale. Printre acestea amintim cooperarea și schimbul periodic de informații între autoritățile competente, identificarea entităților critice și simplificarea raportării prin mijloace tehnice.

La finalul intervenției sale, reprezentantul Safetech a detaliat principalele măsuri de gestionare a riscurilor în materie de securitate cibernetică care trebuie implementate de către entitățile vizate, dar și domeniile de activitate influențate de noua Directivă.

Subiectul NIS 2 este o prioritate majoră pentru Safetech Innovations. Pentru mai multe informații despre soluțiile și serviciile Safetech pentru conformarea cu NIS 2, inclusiv detalii despre chestionarele de evaluare, vă invităm să ne contactați prin email la sales @ safetech.ro sau telefonic la +40 21 316 0565.