Skip links

Servicii de instruire în securitate cibernetică

Cursuri privind bunele practici în domeniul securității cibernetice, formarea continuă a personalului angajat privind recunoașterea și tratarea tentativelor de atacuri phishing

instruire in securitate cibernetica, cibersecurity training, cursuri de securitate cibernetica

Conștientizarea securității cibernetice are în prezent o importanță crucială pentru orice companie, fiind fundația pe care se construiește o postură solidă de securitate cibernetică. Instruirea în securitate pregătește angajații din toate nivelurile să recunoască și să reacționeze eficient la potențiale amenințări cibernetice.

Beneficiile serviciului Safetech de instruire în securitate cibernetică

Într-o organizație, angajații sunt adesea prima linie de apărare împotriva atacurilor cibernetice. Prin promovarea conștientizării în domeniul securității cibernetice, angajații devin mai vigilenți și sunt mai bine pregătiți să identifice e-mailurile periculoase, linkurile maligne și alte vectori obișnuiți de atac.
Această abordare proactivă ajută la detectarea timpurie și prevenirea amenințărilor cibernetice, reducând riscul de atacuri cibernetice reușite și de pierderi de date.

În al doilea rând, instruirea în securitate cibernetică minimizează factorul uman ca vulnerabilitate.
O parte semnificativă a pierderilor de date și a incidentelor de securitate cibernetică este rezultatul erorilor umane, fie prin descărcarea neintenționată a unui malware, fie fiind victima unor tactici de inginerie socială. Prin educarea angajaților cu privire la cele mai bune practici, comportamentul online sigur și cele mai recente amenințări cibernetice, compania își reduce probabilitatea acestor erori.

Descrierea serviciului

Pentru a asigura educatia personalului angajat privind constientizarea în domeniul securității cibernetice, Safetech oferă clienților săi următoarele servicii:
• Cursuri privind bunele practici în domeniul securității cibernetice,
• Externalizarea procesului de formare și testare a personalului angajat privind recunoașterea și tratarea tentativelor de atacuri phishing.

Cursuri privind bunele practici în domeniul securității cibernetice

Safetech asigură servicii de instruire în securitate cibernetică, prestate de instructori cu experiență ce folosesc conținut proprietar al Safetech, elaborat în colaborare cu cadre didactice universitare. Cursurile privind bunele practici în domeniul securității cibernetice au următorul conținut, care, la solicitarea clientului, poate fi adaptat pentru a îndeplini un set de cerințe specifice:

 1. Ce resurse și date avem de securizat,
 2. Ce obiective are securitatea cibernetică,
 3. De ce este importantă securitatea cibernetică,
 4. Exemple de atacuri cibernetice,
 5. Mecanisme de securitate cibernetică,
 6. Ce rol are securitatea email,
 7. Cum se identifica un email de phishing,
 8. Recomandari pentru securitatea pe Internet – web browsing, rețele sociale, servicii de mesagerie,
 9. Studii de caz privind securitatea pe Internet,
 10. Recomandari privind accesul in rețele WiFi,
 11. Cum să identificăm ingineria socială,
 12. Exemple de atacuri prin inginerie socială,
 13. Recomandări privind administrarea și păstrarea parolelor,
 14. Autentificarea multi-factor,
 15. Securitatea dispozitivelor,
 16. Recomandări pentru alegerea și administrarea software-ului,
 17. Măsuri de protecția datelor în caz de furt al dispozitivului,
 18. Importanta copiilor de rezervă,
 19. Cum realizam o copie de rezervă,
 20. Inteligența artificială și securitatea cibernetică.

Externalizarea procesului de formare și testare a personalului angajat privind recunoașterea și tratarea tentativelor de atacuri phishing

Safetech asigură trimiterea periodică de simulări de atacuri phishing însoțite de sesiuni dedicate de instruire privind aspectele critice depistate în legătură cu modul de recunoaștere și de reacție la tentativele de phishing.

Safetech asigură, cu ajutorul platformei Phriendly Phishing:

 • Planificarea și automatizarea transmiterii periodice de simulări de atacuri phishing cu conținut corespunzător specificului activității clientului,
 • Automatizarea livrarilor de conținut educativ personalizat, în limba română și/sau în limbi de circulație internațională, către personalul care are nevoie de instruire,
 • Verificarea cunoștințelor dobândite și
 • Urmărirea evoluției indicatorilor de risc corespunzători la nivelul organizației.

Conștientizarea securității cibernetice reprezintă o investiție în reducerea riscurilor, conformitatea cu reglementările, protejarea reputației și a datelor sensibile ale unei organizații.

Safetech este un partener experimentat în privința asigurării unui nivel solid de conștientizare a personalului angajat în domeniul securității cibernetice.

Ce recomandă serviciile Safetech?

Cursurile Safetech de instruire în securitate cibernetică au un conținut creat pe baza experienței companiei, acumulate în 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în domeniul testelor de securitate și al consultanței într-o varietate de industrii (bănci și asigurări, energie, utilități publice, guvern și instituții publice, sănătate, producție industrială, retail, farmaceutice).

Serviciul de formare continuă a personalului privind tratarea tentativelor de phishing are la bază relația de distribuitor a Safetech Inovations cu compania Phriendly Phishing și utilizează tehnologii de ultimă generație de instruire si verificare a cunoștințelor, alături de conținut de instruire de securitate și simulari de phishing actualizate periodic în linie cu tentativele de acest tip observate la nivel mondial.

GRC

Contactează-ne