Skip links

Servicii de tip Red Team

Exercițiul Red Teaming testează reziliența suprafeței de atac, eficacitatea tehnicilor de detecție a amenințărilor, eficiența proceselor de răspuns și conștientizarea personalului organizației.

Scopul serviciilor de tip Red Team

Serviciile de Red Teaming evaluează cât de bine ar reacționa organizația dumneavoastră în fiecare etapă a unui atac cibernetic, de la recunoaștere la exploatare. 

Veți obține o perspectivă extinsă asupra stării suprafeței de atac și a eficienței tehnicilor, proceselor și personalului dumneavoastră de securitate. 

Exercițiul Red Teaming testează reziliența suprafeței de atac, eficacitatea tehnicilor de detecție a amenințărilor, eficiența proceselor dumneavoastră de răspuns și conștientizarea personalului dumneavoastră.

Metodologia folosită pentru testarea de tip Red Team

Safetech Innovations aplică o metodologie pentru a analiza sisteme sau procese cu scopul de a le dezvălui slăbiciunile și a identifica necesitățile corespunzătoare de securitate. Tehnicile utilizate de companie în identificarea și evaluarea vulnerabilităților se bazează pe cele mai bune practici actuale în domeniul securității la nivel global. De asemenea, experții nostri vor identifica vulnerabilități, folosind informații stocate în baze de date precum CVE (Common Vulnerabilities and Exposures), CWE (Common Weakness Enumeration), CCE (Common Configuration Enumeration) și Bugtraq (SecurityFocus).


În timpul testelor de penetrare, aplicăm următorii pași pentru a oferi clienților noștri un serviciu de calitate:

Construirea unui model al amenințărilor

Construirea unui model al amenințărilor este o activitate pe care o efectuăm în 6 pași:

 1. Cunoașterea arhitecturii și specificațiilor de securitate
 2. Identificarea activelor și rolurilor
 3. Construirea unei matrice de apărare
 4. Identificarea amenințărilor care reprezintă un pericol pentru active
 5. Identificarea atacurilor care pot duce la amenințări la securitate
 6. Identificarea condițiilor care pot duce la un atac de succes.

Construirea unui plan de evaluare/acțiune (scenariu de atac)

Construirea unui plan de acțiune implică transformarea posibilelor amenințări în atacuri efectuate de specialiștii noștri de securitate pentru a obține cunoștințe despre breșele de securitate pe care le poate provoca un agent de amenințare.

Efectuarea evaluării

Se efectuează atacurile, așa cum sunt descrise în planul de acțiune și se descoperă vulnerabilitățile și variațiile acestora.

Raportarea rezultatelor

Raportarea rezultatelor constă în documentarea, pentru dumneavoastră, a problemelor identificate și prezentarea recomandărilor pentru a atenua riscurile implicate de vulnerabilități. Pentru fiecare vulnerabilitate întâlnită vom întocmi un raport individual, care documentează scenariile de risc, gravitatea, etapele reproducerii și metodele de remediere.

Fazele de lucru

Ce recomandă serviciile Safetech?

Colaborarea cu Safetech Innovations pentru testari de securitate tip Red Team vă aduce următoarele beneficii specifice:

 • Experiența solidă a unor profesioniști în domeniul securității cibernetice – Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice. Ne-am specializat în identificarea vulnerabilităților, în reducerea riscurilor și în creerea programelor de securitate care să asigure pe termen lung condițiile de care compania are nevoie pentru a se dezvolta.
 • Un serviciu de calitate ridicată – Echipa noastră de management este formată din experți în securitatea informațiilor, fapt care imprimă exigență în privința calității serviciilor livrate. Acționăm în domeniul securității cibernetice urmând tactici și proceduri specifice, ne organizăm ca o unitate de elită în apărarea cibernetică și suntem ghidați de respect, loialitate, etică, responsabilitate, colegialitate.
 • Expertiza noastră în domeniul securității cibernetice – Avem know how certificat în ceea ce privește tehnicile de atac și de apărare în domeniul cibernetic și expertiză în:
 • Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale,
 • Evaluarea riscurilor și a impactului de business,
 • Consultanță în vederea asigurării confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor,
 • Implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate, care să mențină un business sănătos pe termen lung,
 • Monitorizarea continuă a evenimentelor și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică.

Contactează-ne