Skip links

Stellar Cyber Open XDR

Platformă deschisă XDR cu sute de integrări la cheie, fluxuri de lucru automatizate, detecție de amenințări bazată pe inteligență artificială și capabilități de răspuns integrate

Stellar Cyber Open XDR permite echipelor de securitate să ofere rezultate coerente în mediile cloud, on-premise și IT/OT, totul de pe o singură platformă de tipul Extended Detection & Response (XDR). Open XDR abordează ineficiența și complexitatea asociate cu investigațiile și răspunsurile la alerte de securitate cibernetică printr-o platformă all-in-one ușor de folosit.

parteneri safetech

Prezentarea generală a soluției

Stellar Cyber Open XDR integrează sub o singură licență tehnologii precum:

  • Next-generation security information and event management (NexGen-SIEM),
  • Threat Intelligence Platform (TIP),
  • User and Entity Behavior Analytics (UEBA),
  • Network Detection & Response (NDR),
  • Security Orchestration, Automation and Response (SOAR)

și asigură următoarele funcționalități:

  • Adună, normalizează și îmbogățește prin context toate datele de securitate, inclusiv cele de la dispozitivele terminale, rețea, cloud și logs, într-o structură unică, organizată,
  • Detectează și corelează automat alertele cu ajutorul unui motor multimodal brevetat pentru detectarea amenințărilor, bazat pe Machine Learning (ML),
  • Accelerează investigațiile privind amenințările și operațiunile de threat hunting cu ajutorul datelor contextuale și incidentelor corelate,
  • Oferă acțiuni de răspuns automate și manuale în timp real.

Cum funcționează soluția Stellar Cyber Open XDR

Open XDR funcționează pe baza următoarelor mecanisme-cheie:

Integrare flexibilă cu diverse surse de date

Soluția Stellar Cyber încorporează date din orice instrument preexistent de control al securității, de IT și productivitate, folosind integrări predefinite, fără intervenție umană.

Colectarea datelor prin senzori

Senzorii Stellar Cyber colectează date de telemetrie și log-uri pentru a identifica amenințările suplimentare care nu sunt observate de soluțiile tradiționale de securitate.

Înțelegerea contextului

Datele din orice sursă sunt automat normalizate și îmbogățite de către Stellar Cyber cu context (informații despre amenințări, informații despre utilizatori, informații despre active/resurse, geolocație etc.) pentru a permite o analiză cuprinzătoare.

Threat Hunting automatizat

Prin utilizarea unor formate de interogare ușor de înțeles, analistul de securitate poate crea aplicații personalizate de Threat Hunting, care pot fi rulate ad-hoc sau după un program stabilit.

Motor Threat Detection multimodal

Identifică amenințările complexe combinând Machine Learning cu funcții automate de threat hunting, pentru a oferi cea mai cuprinzătoare perspectivă asupra amenințărilor.

Corelații Machine Learning

Utilizând tehnici de Graph Machine Learning, alertele aparent disparate sunt corelate, oferindu-le analiștilor de securitate amenințări contextualizate și prioritizate pe care să le investigheze.

Răspuns la incidente

Folosind acțiuni de răspuns predefinite sau scenarii de răspuns personalizabile, analiștii de securitate pot lua măsuri decisive pentru a răspunde la incidente manual, sau pot să le automatizeze complet pe aceeași platformă.

Ce beneficii aduce soluția

Open XDR funcționează și este compatibil cu numeroase alte unelte de securitate preexistente, inclusiv cu orice soluție Endpoint Detection and Response (EDR), eliminând dependența organizațiilor de un singur furnizor.

Organizațiile diminuează astfel riscurile de securitate prin identificarea și remedierea timpurie și precisă a amenințărilor. De asemenea, acestea își reduc, în același timp costurile, păstrează și eficientizează instrumentele de securitate deja existente și sporesc productivitatea analiștilor.

Soluția Open XDR vă permite și:

Reducerea cu până la 20 de ori timpul mediu de detectare (MTTD, mean time to detect) și cu până la 8 ori timpul mediu de răspuns (MTTR, mean time to respond),

Eliminarea pașilor manuali necesari de obicei pentru a finaliza o investigație,

Crearea de playbook-uri care rulează automat atunci când o anumită amenințare este detectată,

Reducerea riscurilor breșelor de securitate extinse, la scară largă și dăunătoare, datorită vizibilității sporite,

Îmbunătățirea ratei de recuperare a investiției în soluțiile de securitate preexistente.

Implementarea soluției

Licențele Stellar Cyber oferă acces la toate capabilitățile disponibile în platformă și se integrează facil cu alte soluții de securitate.

Este necesară simpla selectare a produselor de securitate utilizate, dintr-o listă de sute de integrări predefinite, și implementarea colectorilor și/sau a senzorilor Stellar Cyber în mediile on-prem și cloud ale organizației.

În câteva minute, Stellar Cyber Open XDR va asimila, normaliza, îmbogăți și analiza automat datele colectate pentru a identifica amenințările active din mediul companiei.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations vă oferă suport atat pentru alegerea soluției de securitate potrivită cât și pentru instalarea și configurarea corectă a acesteia. Folosind serviciile Safetech, organizația dumneavoastră va îmbunătăți eficiența, performanța și fiabilitatea soluțiilor de securitate.

Serviciile includ:

Analiza cerintelor și recomandarea soluțiilor optime

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea și integrarea cu alte soluții din arhitectura de securitate a companiei

Servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a solutiei implementate

Transfer de cunoștințe

Monitorizarea continuă a evenimentelor și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică.

Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice.

În prezent, în Safetech Innovations lucrează peste 60 de angajați, dintre care 40 sunt membri ai echipei tehnice.

Alegerea serviciilor de integrator de proiect ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Contactează-ne