Skip links
webinar

Webinar Check Point Maestro: Hiper-scalabilitate în securitatea cibernetică

Hiper-scalabilitate în securitatea cibernetică

Check Point Maestro este o soluţie de securitate unică în industrie, din perspectiva caracteristicilor sale de scalabilitate, reziliență şi eficiență. În combinaţie cu serviciile de instalare, configurare, administrare și suport tehnic oferite de Safetech Innovations, Check Point Maestro răspunde cu succes provocărilor actuale de securitate cibernetică ale companiilor și organizațiilor medii și mari.

Safetech Innnovations a organizat recent un webinar dedicat îmbunătățirii securităţii cibernetice şi eficientizării operațiunilor IT cu Check Point Maestro. Susţinut de Mihai Rauță, Manager al Departamentului de soluţii de securitate al Safetech, webinarul a inclus prezentarea soluției Check Point și derularea unei demonstrații a capacităţii de scalare.

Check Point Maestro: caracteristici și arhitectură

Check Point Maestro este o soluţie modernă, care ajută la consolidarea securităţii şi simplificarea managementului acesteia, ce asigură o serie de funcționalități ce includ Next Generation Firewall (NGFW), IPS, DLP, concentratoare VPN IPSec și SSL, URL filtering, application control, anti-virus, zero-day protection, email security, HTTPS inspection.

În cadrul soluției, Maestro Hyperscale Orchestrator/MHO distribuie traficul intern sau extern pe multiple Security Gateway Module/SGM (firewall-uri Quantum, spre exemplu) şi le gestionează ca un grup unitar prin aplicarea unor politici comune de securitate și reguli de configurare. La un orchestrator pot fi conectate până la 52 de instanțe de securitate (SGM-uri), care pot fi alocate unor grupuri de securitate (Security Groups/SG) şi pot rula diverse soluţii de securitate Check Point.

Soluţia se bazează pe tehnologiile cluster load sharing N+1 și Check Point HyperSync pentru a oferi reziliență şi pentru a permite adăugarea de instanțe suplimentare prin funcționalități de autoscalare, fără întreruperea serviciilor. Astfel Check Point Maestro poate livra, în scenarii on-premises, un nivel de elasticitate și agilitate specific serviciilor de cloud computing.

Check Point Maestro se adresează organizaţiilor medii și mari, care pot porni la drum cu un format de bază şi care pot creşte pe viitor prin adăugarea de Security Modules similare celor inițiale sau dintr-o generaţie tehnologică mai recentă.

Formatul de bază, care include cel puțin doua module de procesare a traficului, poate fi extins până la 52 de module. Această abordare modulară permite o scalare a traficului de până la 150 Gbps pentru un security gateway Checkpoint din seria 6600 sau de până la 1,5 Tbps pentru un security gateway din seria de top 28000. Mai mult, dacă pe viitor Check Point va lansa module mai puternice, acestea vor putea fi adăugate în cadrul soluţiei pentru o obţine o performanță superioară.

Pentru a vedea prezentarea soluţiei Check Point Maestro şi demonstrația care surprinde funcționalitățile principale de configurare şi autoscalare, vă invităm să urmăriţi înregistrarea webinarului.

Beneficii și servicii adăugate

Soluția Maestro oferă:

• Hiper-scalabilitate – creşterea statică sau dinamică a performanțelor, de la Mbps la Tbps, prin adăugarea de echipamente în soluţie fără întreruperea serviciilor furnizate

• Management centralizat – o consolă unică pentru toate echipamentele hardware Check Point pentru simplificare operaţională şi aplicare unitară a politicilor de securitate

• Reziliență la un nivel foarte ridicat, specific industriei de telecomunicații.

Safetech Innovations este partener Check Point 3 Star și livrează soluția Check Point Maestro ca sistem ”la cheie”. Soluția are costuri reduse de instalare și configurare și un raport competitiv preț/performanță.

Serviciile asociate includ:

• Proiectare, instalare, configurare, integrare,
• Instruire pentru utilizare de către echipa IT a beneficiarului
• Asistență tehnică și service,
• Consultanță post-implementare pentru optimizări.

Check Point Maestro este utilizată în prezent de catre o serie de companii și organizații din Romania, pentru care Safetech asigură suport tehnic. De semenea, Safetech folosește Maestro pentru protejarea propriei infrastructuri IT și pentru furnizarea serviciilor sale de tip CERT (Computer Emergency Response Team). Prin intermediul echipei sale de specialiști instruiți și certificați, Safetech, partener Check Point 3 star, are expertiza și experiența necesare pentru a livra sisteme Check Point Maestro la termen și în condiții de calitate.

Dacă sunteți interesați de achiziția unei soluții Check Point Maestro sau de securizarea resurselor organizației în general, vă invităm să programați o discuție cu un reprezentant Safetech Innovations la [email protected] sau prin telefon la 021 316 05 65.