Skip links

ManageEngine PAM360

Soluție de Privileged Access Management pentru organizațiile digitale

ManageEngine PAM360 este o suită completă pentru managementul conturilor privilegiate, care ajută echipele IT să aplice o guvernanță strictă asupra accesului la activele critice ale companiei.

Prezentare generală a soluției

PAM360 funcționează ca un seif securizat și criptat pentru a stoca și gestiona toate parolele, cheile, certificatele și alte date sensibile ale organizației. Soluția descoperă automat toate conturile privilegiate din organizația dumneavoastră și acceptă resetarea periodică a parolelor pentru peste 70 de tipuri de resurse. Soluția se distinge prin:

  • Gestiunea transparentă a conturilor și sesiunilor privilegiate: permite descoperirea, înregistrarea, stocarea și gestionarea automată a utilizatorilor privilegiați, a conturilor și resurselor utilizate atât de oameni, cât și de software, cu ajutorul unei console centrale. Susține lansarea de sesiuni remote, moderarea și auditarea accesului privilegiat.
  • Capabilități de Privilege Elevation and Delegation Management (PEDM): preîntâmpină riscurile de securitate generate de conturile privilegiate prin acordarea de drepturi temporare, aplicând control granular pe aplicații și fluxuri de lucru cu privilegii minime.
  • Guvernanța conturilor privilegiate: asigură o guvernanță strictă asupra acordării accesului privilegiat doar către utilizatorii potriviți, utilizând fluxuri de lucru specifice pentru control, bazate pe roluri, atribute și politici.
  • Asigurarea unei funcționări continue și fără întreruperi a fluxurilor de lucru de dezvoltare și orchestrare, prin securizarea credențialelor diferitelor entități non-umane: dispozitive, aplicații, servicii, scripturi și procese DevOps.
  • Analiza comportamentului conturilor privilegiate: identifică tiparele de activitate suspectă a utilizatorilor și permite luarea unor decizii de securitate informate utilizând capacitățile de detectare a anomaliilor bazate pe Inteligență Artificială și Machine Learning.

Funcționalități principale

PAM360 are următoarele functionalități:

Chei SSH și certificate SSL/TLS

Oferă administratorilor IT vizibilitate completă și un control centralizat asupra protocoalelor SSH și SSL ale unei organizații, asigurând securitatea totală a activelor criptografice și minimizând posibilitățile unor potențiale încălcări ale securității datelor și problemele de conformitate.

Enterprise credential vault

Asigură cel mai înalt nivel de protecție a datelor prin încorporarea standardului Advanced Encryption (AES) pe 256 de biți.

Acces de la distanță securizat

Ajută întreprinderile să supravegheze cererile de conectare de la distanță la sistemele privilegiate direct la nivelul interfeței web, eliminând nevoia de rețele virtuale private (VPN), agenți și de orice alte procese ad-hoc, fără a compromite securitatea.

Controale pentru politici Zero Trust

Generează un scor al nivelului de încredere pentru utilizatori și dispozitive pe baza conformității acestora cu politicile de securitate. În cazul în care scorul minim nu este respectat, administratorii pot aplica acțiuni automate pentru a refuza accesul utilizatorilor sau pot solicita motive valide pentru accesarea resurselor. Aceste scoruri ajută întreprinderile să profileze activitățile anormale și să ia măsuri rapide de remediere.

Monitorizarea sesiunilor privilegiate

Monitorizarea, înregistrarea și arhivarea sesiunilor privilegiate sunt realizate prin intermediul interfeței web a PAM360. Monitorizarea în timp real permite detectarea și încetarea spontană a sesiunilor suspecte ale utilizatorilor. Înregistrările și log-urile sesiunilor sunt disponibile pentru audituri periodice, fapt care facilitează respectarea standardelor de reglementare (SOX, HIPAA, PCI DSS etc.)

Managementul privilegiilor pentru dispozitivele terminale

Administratorii IT pot impune restricții de acces pentru dispozitive terminale și aplicații: liste de permisiuni sau de interdicție, eliminarea drepturilor de administrare, furnizarea de acces temporar la aplicații, control parental etc.

Corelări contextuale

PAM360 se integrează cu instrumente de tip SIEM, precum ManageEngine EventLog Analyzer, Splunk, Sumo Logic și alți colectori Syslog, pentru a consolida și procesa log-urile generate de conturile și sesiunile privilegiate. Acest lucru permite echipelor IT să prevină breșele și abuzul de privilegii.

Securitate DevOps

Permite integrarea unei politici de securitate a parolelor în procesele de DevOps pentru a proteja platformele de dezvoltare împotriva atacurilor bazate pe credențiale fără a compromite eficiența proceselor.

Caracteristici cheie

Cu o abordare holistică, PAM360 facilitează integrarea cu numeroase aplicații IT pentru asigurarea unor analize profunde și remedieri rapide.

Capacitățile de integrare contextuală permit organizațiilor să construiască o consolă centrală pentru a gestiona datele din diferite departamente, guvernând în același timp toate tipurile de acces privilegiat și asigurând operativitatea activității.

PAM360 ajută echipele IT să preia controlul asupra privileged access routines și facilitează implementarea unei arhitecturi de securitate tip Zero Trust.

Ce beneficii aduce soluția

ManageEngine PAM360 aduce următoarele beneficii:

Eficacitate ridicată în gestiunea conturilor privilegiate

Soluția permite descoperirea cu ușurință a conturilor privilegiate pe sisteme, dispozitive și aplicații, pentru un control și o gestionare eficiente. Permite stabilirea transparenței și a controlului asupra tuturor tipurilor de acces privilegiat la datele critice.

Acces la informații în timp real

Tablourile de bord interactive oferă informații în timp real despre configurațiile de securitate și distribuția privileged access activities în diverse zone ale infrastructurii PAM360.

Automatizarea fluxurilor de lucru

PAM360 se poate integra cu peste 850 de aplicații de afaceri pentru a oferi capacități puternice de automatizare a fluxurilor de lucru, bazate pe Zoho Flow.

Îmbunătățirea colaborării între aplicații fără a face compromisuri în materie de securitate.

Utilizatorii pot crea fluxuri de lucru personalizate în Zoho Flow între mai multe tipuri de aplicații de afaceri. Toate aplicațiile care sunt partenere Zoho Flow pot fi integrate cu PAM360 folosind webhooks și/sau API-uri.

Simplitate în utilizare și administrare

Soluția este ușor de utilizat de către administratorii IT și le permite să creeze conturi, să acorde și să revoce accesul și să gestioneze situații presante, cum ar fi blocarea unui cont de utilizator, cât mai rapid și mai ușor posibil.

Acces securizat la Active Directory

și la alte tipuri de dispozitive finale, precum Linux/Unix și Windows.

Acces pe bază de roluri

Dispune de un sistem predefinit de gestionare a utilizatorilor și a rolurilor, care oferă fiecărui utilizator nivelul de acces necesar pentru perioada de timp de care are nevoie, oferind astfel posibilitatea de a configura accesul cu o granularitate maximă.

Acces neîntrerupt la parole

în mediile mission-critical, oferind astfel mai mult timp de funcționare și disponibilitate ridicată.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations oferă servicii complete pentru instalarea și utilizarea eficientă a suitei ManageEngine PAM360. De asemenea, Safetech asigură integrarea soluției cu alte instrumente de securitate, inclusiv platforme SIEM sau XDR, precum și utilizarea acesteia în cadrul unor arhitecturi complexe bazate pe conceptul Zero Trust.

Serviciile noastre de integrare de sisteme de securitate IT cuprind:

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza obiectivelor, cerințelor și constrângerilor proiectului, identificarea riscurilor, proiectarea arhitecturii integrate, dezvoltarea unui plan de proiect detaliat pentru integrarea diferitelor componente și subsisteme

Implementare

Implementare

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea, implementarea și optimizarea sistemului integrat, verificarea că toate componentele funcționează împreună conform planurilor, instruirea administratorilor de sistem cu privire la modul de utilizare a soluției

Asistență tehnică și service

Asistență tehnică și service

Furnizarea de servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a sistemului în mod optim, îndeplinind nevoile organizației

Cu 12 ani de activitate, peste 600 de proiecte finalizate și o echipă cu peste 30 de experți, Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Alegerea serviciilor de integrare de sisteme ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Gestionăm complet securitatea cibernetică a clienților, de la analiza amenințărilor/vulnerabilităților existente sau potențiale și evaluarea riscurilor și a impactului de business, la implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate.

Pe termen lung, asigurăm monitorizarea continuă a evenimentelor și răspuns la incidentele de securitate cibernetică.

Contactează-ne