Skip links

Graylog Security

Soluție de securitate cibernetică de tip SIEM dedicată întreprinderilor mijlocii

Graylog Security este o soluție de tip Software as a Service (SaaS) ce poate funcționa on-premises sau ca serviciu din cloud, scalabilă, construită pe platforma Graylog, care combină capabilități de Security Information and Event Management (SIEM), threat intelligence, investigare a incidentelor și detectare a anomaliilor pentru a ajuta echipele de securitate cibernetică să simplifice identificarea, cercetarea și răspunsul la amenințări, consolidând în permanență postura de securitate.

parteneri safetech

Prezentarea generală a soluției

Organizațiile cu resurse limitate au nevoie de soluții accesibile și proactive de detectare a amenințărilor, de analiză și raportare a incidentelor. Graylog Security a conceput o platformă de securitate care oferă funcționalitățile necesare fără complexitatea și costurile soluțiilor SIEM tradiționale. Graylog Security asigură următoarele funcționalități:

  • Interfață intuitivă și fluxuri de lucru pentru utilizatori: soluția este preconfigurată cu un sistem robust de securitate, vizualizări de tipul „point-and-click”, șabloane de căutare, fluxuri de lucru pentru investigații și o interfață intuitivă pentru alerte și personalizarea corelațiilor.
  • Colectare automată, normalizare și vizualizare: soluția oferă contextul necesar pentru a da valaore unor cantități mari de log-uri, prin colectarea, normalizarea și vizualizarea lor automată din surse de la nivelul întregii rețele.
  • Căutare rapidă: Graylog analizează terabiți de date în câteva secunde, permițând gasirea în timp real a informațiilor relevante. Filtrele de căutare predefinite oferă rafinarea rapidă a datelor.
  • Detectarea anomaliilor: este o funcționalitate asigurată cu ajutorul unui motor de tip Machine Learning și capabilităților User and Entity Behavior Analytics (UEBA).
  • Integrare armonioasă cu platforme de Security Orchestration, Automation, and Response (SOAR) preexistente.

Funcționalități principale

Graylog Security funcționează pe baza următoarelor mecanisme-cheie:

Detectarea anomaliilor prin User and Entity Behavior Analytics (UEBA)

Motorul puternic de detectare a anomaliilor de tip Machine Learning (ML) înțelege automat mediul organizației și emite alertează cu privire la ceea ce nu este un comportament normal pentru utilizatorii și entitățile acesteia, la scară largă, ajustând și îmbunătățind continuu, pe termen lung.

Integrarea cu platforme Security Orchestration, Automation, and Response (SOAR)

Graylog Security se integrează perfect cu platformele SOAR deja existente în organizație pentru a colecta log-uri și date de securitate și pentru a iniția automat fluxuri de lucru pornind de la alertele de corelare pe care Graylog Security le oferă, ajutând la reducerea drastică a timpului de remediere (TTR, Time to Remediate).

Mod de lucru unitar și colaborare

Soluția facilitează eficientizarea investigațiilor prin colectarea și organizarea seturilor de date, rapoarte, dovezi și alte contexte, colaborarea între echipe pe parcursul întregului proces de investigație și identificarea rapidă a tendințelor prin utilizarea datelor salvate din investigațiile anterioare.

Normalizarea și îmbogățirea datelor

Soluția asigură aceest funcționalități prin WHOIS, geolocalizare IP, informații despre amenințări sau alte informații structurate.

Tablouri de bord și alerte preconfigurate

Graylog Security pune la dispoziție conținut predefinit – șabloane de căutare, dashboard-uri, alerte corelate, tabele de căutare dinamice etc. Pemite crearea și combinarea mai multor căutări pentru orice tip de analiză într-o singură acțiune și să exportați rezultatele într-un dashboard.

Security Analytics

Soluția combină diverse widget-uri pentru a crea afișaje de date personalizate și automatizați livrarea rapoartelor în căsuța dvs. de e-mail.

Threat Intelligence

Graylog Security adăugă context la evenimente și log-uri și se corelază cu fluxurile de informații despre amenințări existente.

Implementare și tarifare

Soluția Graylog Security poate fi implementată on-premises sau în cloud.

Soluția este tarifată în funcție de volumul de date cu care este alimentată.

Ce beneficii aduce soluția

Graylog Security aduce următoarele beneficii:

Nu este necesară instruirea

Interfața ușor de utilizat a Graylog Security facilitează colaborarea și poate fi folosită rapid de orice membru al echipei de securitate;

Reduce Costul Total de Proprietate (TCO)

datorită capacităților de integrare nativă în cloud, interfeței intuitive și conținutului out-of-the-box. Obține mai eficient date valoroase din log-uri, în comparație cu SIEM-urile tradiționale;

Crește productivitatea cu ajutorul automatizării

pentru sarcinile repetitive și de securitate intensivă;

Graylog Illuminate Hub

oferă acces la conținut integrat de securitate cibernetică, alerte și dashboards, în mod unitar;

Oferă un motor de Machine Learning

pentru detectarea anomaliilor, care învață în mod continuu comportamentele dvs de securitate;

Procesează volume mari de date în doar câteva secunde

cu ajutorul unor capacități de căutare ultrarapide și beneficiați de acces direct la arhiva de reguli;

Filtrează eficient alertele

trimite alerte pentru incidentele care contează cu adevărat, elimină etapele suplimentare frustrante, reduce semnificativ durata investigațiilor.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Soluția Graylog Security face parte din portofoliul Safetech Innovations și poate fi instalată independent sau integrată în arhitecturi complexe de securitate. Echipa de experți a Safetech oferă toate serviciile necesare pentru instalarea, configurarea și utilizarea Graylog Security. Serviciile noastre cuprind:

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza obiectivelor, cerințelor și constrângerilor proiectului, identificarea riscurilor, proiectarea arhitecturii integrate, dezvoltarea unui plan de proiect detaliat pentru integrarea diferitelor componente și subsisteme

Implementare

Implementare

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea, implementarea și optimizarea sistemului integrat, verificarea că toate componentele funcționează împreună conform planurilor, instruirea administratorilor de sistem cu privire la modul de utilizare a soluției

Asistență tehnică și service

Asistență tehnică și service

Furnizarea de servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a sistemului în mod optim, îndeplinind nevoile organizației

Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice.

În prezent, în Safetech Innovations lucrează peste 60 de angajați, dintre care 40 sunt membri ai echipei tehnice.

Gestionam complet securitatea cibernetică a clienților, de la analiza amenințărilor/vulnerabilităților existente sau potențiale și evaluarea riscurilor și a impactului de business, la implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate. Pe termen lung, asigurăm monitorizarea continuă a evenimentelor și răspuns la incidentele de securitate cibernetică.
Alegerea serviciilor de integrator de proiect ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Contactează-ne