Skip links

HID ActivID Card Management System

Soluție pentru managementul accesului și identității dezvoltată de HID Global

Organizațiile au nevoie de o metodă sigură și demnă de încredere pentru verificarea identității membrilor săi. Această soluție trebuie să implementeze cele mai bune practici de securitate, să aplice tehnologii moderne, însă validate la nivel de industrie, și sa fie eficientă din punct de vedere al costului de achiziție și operare. ActivID răspunde cu succes acestor cerințe, fapt demonstrat prin numeroasele sisteme aflate în producție la nivel global.

parteneri safetech

Prezentarea generală a soluției

ActivID Card Management System (CMS), soluție dezvoltată de compania HID Global, parte a grupului Assa Abloy și lider mondial în domeniului accesului fizic si logic, vă asigură:
 • Avantaje de ordin financiar, prin integrarea într-o singură platformă a credențialelelor de acces fizic, în cladire și în diverse incinte, a credențialelor de acces la resurse din rețeaua informatică, precum stații de lucru și aplicații software, și a credențialelor de verificare a trasabilității informatiilor și de acces de la distanță la resurse informatice.
 • Siguranța unei tehnologii patentate, conformă cu cele mai înalte standarde de securitate la nivel mondial și, în acelasi timp, validată de către organizații la nivel global, prin emiterea a sute de milioane de carduri.
 • Beneficii privind costurile de deținere și operare a soluției, prin ușurința în folosire și integrarea facilă cu toate sistemele relevante din cadrul organizației, precum sisteme de operare, directoare de utilizatori, autorități de certificare, sisteme de management al identității și sisteme de control al accesului fizic.

Funcționalități principale

ActivID CMS funcționează pe baza următoarelor mecanisme-cheie:

Soluția ActivID Card Management System pemite organizațiilor să înlocuiască tradiționalele credențiale statice nesigure, cum sunt parolele, cu identități digitale stocate în siguranță pe smartcarduri care fac impractică orice încercare de acces neautorizat la acestea.

Prin folosirea ActivID CMS, organizațiile pot emite și gestiona cu ușurință și în deplină siguranță credențiale de tip certificate și chei publice, parole dinamice, credențiale biometrice și date demografice. Aceste credențiale vor putea fi stocate atât pe smart-carduri similare cu cardurile de credit, cât și pe dispozitive USB speciale.

O componentă importantă a sistemului este ActivID Client, modulul de interfațare între sistem și stațiile de lucru ale deținătorilor de smartcarduri. Această componentă automatizează procesul pentru utilizator și securizează accesul la resurse, iar astfel singurul lucru care-i ramâne utilizatorului de făcut este să introducă dispozitivul USB sau smartcardul în cititor și să tasteze codul PIN asociat dispozitivului sau smartcardului. Utilizatorii soluției beneficiază și de un portal securizat în care pot schimba codul PIN al dispozitivului sau îl pot recupera, în caz că acesta a fost introdus în mod greșit în repetate rânduri, asigurând astfel operativitatea soluției.

Cardurile emise în cadrul ActivID CMS beneficiază de:

 • Fotografia deținătorului pentru identificare vizuală,
 • Dreptul de acces fizic în locații sau acces logic la sisteme informatice în funcție de atribuțiile de serviciu,
 • Dreptul de acces logic la resurse din rețea în funcție de identitatea utilizatorului,
 • Semnătura digitală pentru aplicații,
 • Capabilitatea de criptare a mesajelor e-mail,
 • Posibilitatea de a instala automat credențiale noi și aplicații pe smart carduri, dacă este nevoie.

Scalabilitate și fiabilitate dovedite în practică

Scalabilitatea si fiabilitatea ActivID CMS sunt dovedite în practică.
Într-una din implementarile sale:

Sistemul a emis peste 13 milioane de smart carduri,

Gestionează în mod curent peste 3,5 milioane de smart carduri active și

Numărul de interacțiuni efectuate asupra smart cardurilor în fiecare an depașește 300.000.

Ce beneficii aduce soluția

Beneficiile aduse de acest sistem constau în:

Creșterea nivelului de securitate privind accesul la resurse prin folosirea unui set de credențiale sigure și prin corelarea activităților de acces fizic cu cele de acces logic;

Eficiența în emiterea și revocarea de credențiale de acces către utilizatori dintr-o locație centralizată;

Ușurința în folosire pentru utilizatori, prin trecerea de la situația în care trebuie să memoreze diverse parole, să dețină diverse carduri de acces, legitimații și alte dispozitive de autentificare, precum tokenurile, la situația în care trebuie sa dețină doar cardul și codul PIN și să efectueze un procedeu de autentificare cu care sunt obișnuiți, similar cu folosirea unui card de credit;

Scalabilitatea soluției și posibilitatea de actualizare și adăugare automată de diverse noi credențiale pentru aplicații implementate după ce au fost emise cardurile, fără ca acestea să iasa din posesia deținătorilor.

Servicii oferite de Safetech Innovations

În cadrul activității noastre de integrare de sisteme de securitate IT, reunim un ansamblu de aplicații software și componente hardware pentru a funcționa ca o soluție unică și consistentă care îndeplinește un set specific de obiective de afaceri.
Serviciile noastre de integrare de sisteme de securitate IT cuprind:

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza obiectivelor, cerințelor și constrângerilor proiectului, identificarea riscurilor, proiectarea arhitecturii integrate, dezvoltarea unui plan de proiect detaliat pentru integrarea diferitelor componente și subsisteme

Implementare

Implementare

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea, implementarea și optimizarea sistemului integrat, verificarea că toate componentele funcționează împreună conform planurilor, instruirea administratorilor de sistem cu privire la modul de utilizare a soluției

Asistență tehnică și service

Asistență tehnică și service

Furnizarea de servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a sistemului în mod optim, îndeplinind nevoile organizației

Colaborarea cu Safetech Innovations vă aduce următoarele beneficii specifice:

  – Experiența solidă a unor profesioniști în domeniul securității cibernetice – Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice. În prezent, în Safetech Innovations lucrează peste 60 de angajați, dintre care 40 sunt membri ai echipei tehnice.
  – Expertiza noastră în domeniul securității cibernetice – Avem know how certificat în ceea ce privește tehnicile de atac și de apărare în domeniul cibernetic și expertiză în:

 • Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale,
 • Evaluarea riscurilor și a impactului de business,
 • Consultanță în vederea asigurării confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor,
 • Implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate, care să mențină un business sănătos pe termen lung,
 • Monitorizarea continuă a evenimentelor și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică.

Prin folosirea ActivID CMS organizatiile vor beneficia de securitate sporita in controlul accesului, atat fizic, cat si logic, prin implementarea unei tehnologii de ultima ora, sigure si validate în numeroase proiecte aflate în producție.
Alegerea serviciilor de integrator de proiect ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Contactează-ne