Skip links

HID DigitalPersona

Soluție avansată de autentificare multi-factor

HID DigitalPersona este o soluție de autentificare multifactor (MFA) care permite logarea rapidă și securizată la PC-uri cu Windows, rețele și aplicații, prin date biometrice, dispozitive mobile, carduri pentru acces fizic, carduri inteligente și chei de securitate. Combinând securitatea și ușurința de utilizare, DigitalPersona suportă cele mai vaste metode de autentificare din industrie, permițând o abordare de securitate Zero Trust.

parteneri safetech

Prezentare generală a soluției

DigitalPersona permite implementarea unui set optim de factori de autentificare, oferind organizațiilor o abordare holistică pentru securizarea diverselor resurse corporative, dar și componente destinate clienților și serverelor (single sign-on – SSO, Access Management API sau Password Manager).

DigitalPersona este soluția ideală mai ales pentru sectoarele serviciilor financiare, de sănătate, de producție, retail, call center, poliție, sau pentru mediile în care mai mulți utilizatori trebuie să partajeze cu ușurință, securizat, aceeași stație de lucru sau aceeași sesiune de utilizator.

Funcționalități principale

DigitalPersona furnizează autentificare multifactor, contribuind la implementarea unei arhitecturi de securitate Zero Trust axată pe identitate pentru angajații, clienții și partenerii dumneavoastră. În plus, se adaptează constant la standardele de securitate, tehnologiile și reglementările industriale aflate în continuă evoluție. Soluția oferă următoarele funcționalități:

Password Manager

Stochează în siguranță credențialele de conectare ale utilizatorului la diverse resurse ( site-uri web, aplicații Windows) și vă permite să le utilizați rapid după autentificarea prin MFA a utilizatorului. Pentru o securitate maximă, opțional, parolele pentru accesarea acestor resurse pot fi create într-un mod aleatoriu.

Self-Service Password Recovery

Recuperează parolele utilizatorilor prin intermediul unor întrebări unice, create de către utilizatori sau prestabilite de către administrator.

Acces Management API

Prin API DigitalPersona și API Web, permite o implementare integrată și scalabilitate completă atât on-premises cât și în cloud.

Web SSO (Single sign-on)

Permite integrarea aplicațiilor OpenID Connect sau WS-Fed. Portalul de aplicații SSO este disponibil atât pe platformele Windows, cât și pe cele mobile. Clienții au opțiunea de a elimina toate parolele.

Shared User Session Logins

Permite mai multe autentificări unice ale utilizatorilor pe un terminal kiosk sau într-o sesiune partajată, în domenii verticale precum producție, sănătate, retail etc.

DigitalPersona Reports

Ajută la respectarea cerințelor de conformitate prin folosirea Windows Event Forwarding (WEF) pentru a colecta evenimente de securitate și prin utilizarea serviciului Microsoft Power BI pentru raportare.

DigitalPersona RADIUS cu MFA

Permite activarea MFA pentru VPN, RDP Gateway etc. cu autentificare RADIUS.

Autentificare contextuală

Pe lângă setul tradițional de factori de autentificare, DigitalPersona poate fi combinat cu Microsoft Sites and Services, adăugând autentificarea pentru factorii de risc contextuali – de timp, viteză și locație. Aceștia vă permit să vă adaptați cu precizie postura de securitate.

Caracteristici cheie

  • MFA pentru Windows: DigitalPersona permite utilizarea tehnologiei MFA, inclusiv autentificarea passwordless, pentru a vă conecta la sistemul de operare Windows, cu posibilitatea de a combina până la 3 factori pentru a îndeplini nevoile de securitate ale organizațiilor.
  • Integrare rapidă cu AD: Se integrează rapid și fără întreruperea activității cu Active Directory (AD), utilizând infrastructura și instrumentele de administrare deja existente.
  • Fast Kiosk Access: Impune politici avansate de autentificare pentru stațiile de lucru folosite de mai mulți utilizatori (cum ar fi chioșcurile), unde utilizatorii au credențiale individuale pentru a accesa Windows și pentru a se conecta la aplicații. HID DigitalPersona oferă suport pentru mai multe chioșcuri și medii de stații de lucru partajate.
  • Fast Login Recovery: Permite recuperarea rapidă și simplă a credențialelor, din orice locație, prin intermediul a 3 metode: Knowledge Based Questions, recuperare asistată prin intermediul unui cod de acces temporar sau parolă temporară.
  • Federated & Non Federated Authentication: Integrează MFA în aplicațiile federate ale organizațiilor prin intermediul protocoalelor de tipul WS-Fed, OpenID Connect și SAML2P. Exemplele de aplicații includ Microsoft 365, Salesforce, SharePoint, etc. Integrează MFA și cu aplicațiile nefederate prin DigitalPersona Web și SDK-uri bazate pe DLL.
  • Înrolare asistată: Facilitate opțională care permite adăugarea unui nivel suplimentar de securitate pentru validarea identității utilizatorului, în momentul înregistrării credențialelor de către o persoană autorizată.

Ce beneficii aduce soluția

HID DigitalPersona aduce următoarele beneficii:

Acces securizat pentru toate identitățile

DigitalPersona asigură accesul securizat pentru toate identitățile din organizații, de la angajați la clienți, furnizori și parteneri, cu o autentificare flexibilă, personalizată pentru cerințele dumneavoastră de securitate.

Autentificare versatilă

DigitalPersona oferă cea mai largă gamă de factori de autentificare, eliminând astfel provocările pentru utilizatori și permițând totodată organizațiilor să adopte moduri de autentificare puternice, fără a compromite experiența utilizatorilor și productivitatea.

Instalare rapidă și scalabilă

Utilizați infrastructura IT existentă pentru a implementa rapid DigitalPersona. Instalarea se realizează cu întreruperi minime de activitate și costuri reduse. Soluția suportă nativ Active Directory, Azure AD și Office 365, permițând să vă reutilizați expertiza Microsoft.

Administrare simplificată

Nu sunt necesare unelte proprietare pentru a instala și administra soluția DigitalPersona.

Arhitectură de securitate scalabilă și personalizabilă

Concepută pentru a se adapta cu ușurință la noi factori și standarde de autentificare, precum FIDO2, pe măsură ce apar.

Permite integrarea aplicațiilor

Integrarea se realizează prin protocoalele OpenID Connect, WS-Fed sau SAML2P.

Interfață ușor de folosit

Dispune de o interfață ușor de utilizat, care permite o auto-înregistrarea rapidă a credențialelor și aplicarea politicii de autentificare.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations oferă asistență completă pentru utilizarea eficientă a soluțiilor HID MFA.

Serviciile noastre de integrare de sisteme de securitate IT cuprind:

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza cerințelor și proiectarea sistemului

Analiza obiectivelor, cerințelor și constrângerilor proiectului, identificarea riscurilor, proiectarea arhitecturii integrate, dezvoltarea unui plan de proiect detaliat pentru integrarea diferitelor componente și subsisteme

Implementare

Implementare

Livrarea și instalarea produselor, configurarea, testarea, implementarea și optimizarea sistemului integrat, verificarea că toate componentele funcționează împreună conform planurilor, instruirea administratorilor de sistem cu privire la modul de utilizare a soluției

Asistență tehnică și service

Asistență tehnică și service

Furnizarea de servicii de asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a sistemului în mod optim, îndeplinind nevoile organizației

Cu 12 ani de activitate, peste 600 de proiecte finalizate și o echipă cu peste 30 de experți, Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Alegerea serviciilor de integrare de sisteme ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Gestionăm complet securitatea cibernetică a clienților, de la analiza amenințărilor/vulnerabilităților existente sau potențiale și evaluarea riscurilor și a impactului de business, la implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate.

Pe termen lung, asigurăm monitorizarea continuă a evenimentelor și răspuns la incidentele de securitate cibernetică.

Contactează-ne