Skip links

CrowdStrike EDR

Îmbunătățirea protecției stațiilor de lucru cu servicii MDR cuprinzătoare

Componentă principală a platformei Falcon, soluția EDR CrowdStrike ajută organizațiile să monitorizeze continuu toată activitatea endpoint-urilor. Folosind analiza datelor în timp real, EDR detectează și tratează automat amenințările, oferind organizațiilor o apărare proactivă împotriva amenințărilor cibernetice avansate. Pentru a consolida și mai mult măsurile de securitate, soluția EDR este întărită de serviciile Managed Detection and Response (MDR) furnizate de echipa de experți CrowdStrike. Aceste servicii extind protecția dincolo de stațiile de lucru pentru a proteja fluxurile de lucru și identitățile în cloud, asigurând o acoperire cuprinzătoare a securității în diverse medii digitale.

Prezentarea generală a soluției

CrowdStrike EDR împuternicește echipele de securitate prin consolidarea a numeroase produse punctuale pe o singură platformă, cu o consolă și un agent unificate. Acest lucru simplifică operațiunile, permițând investigații rapide ale incidentelor, răspunsuri de alertă și identificare proactivă a amenințărilor.

CrowdStrike Falcon iese în evidență ca o platformă nativă în cloud, proiectată pentru a se extinde fără probleme alături de organizații, deservind companii de toate dimensiunile – de la startup-uri la companii mari expansive.

Caracteristicile cheie includ:

  • Răspuns în timp real (RTR): Oferă acces direct la sistem pentru a limita rapid amenințările.
  • Detecție dovedită bazată pe AI: Oferă capacități superioare de detectare a amenințărilor, susținute de algoritmi robuști de inteligență artificială.
  • Acoperire cuprinzătoare: Asigură protecție completă pe toate sistemele de operare majore (Windows, macOS, Linux, ChromeOS).
  • Agent unificat cu consum mic de resurse: Se poate implementa în câteva minute, minimizând întreruperile operaționale.
  • Evaluarea riscurilor bazată pe AI: prioritizează în mod inteligent amenințările pe baza gravității și impactului potențial al acestora.
  • Vizibilitate de neegalat a căii de atac: Oferă informații detaliate despre tacticile adversarului, împreună cu mapările MITRE ATT&CK pentru un context îmbunătățit al amenințărilor.
  • Integrare perfectă: Compatibil cu instrumentele SOAR și SIEM, îmbunătățind capacitățile generale de orchestrare a securității și de răspuns.
  • Informații îmbogățite despre amenințări: Îmbunătățește răspunsul la amenințări cu acces la informații cu acoperire globală despre amenințări, despre peste 230 de adversari, permițând strategii proactive de apărare.

Soluțiile Crowdstrike din portofoliul Safetech sunt disponibile prin intermediul contractului de tip MSSP încheiat între Crowdstrike și Safetech Innovations Global Services Ltd., companie cu sediul în Londra, UK, membră a grupului Safetech Innovations. Pentru mai multe informații despre aceasta, puteți accesa pagina de profil și website-ul companiei.

Principalele funcționalități ale soluției CrowdStrike

Detectarea automată și în timp real a activităților atacatorilor

Falcon Insight utilizează indicatori de atac (IOA) pentru a identifica în mod autonom comportamentul atacatorilor, oferind alerte prioritare direct în interfața cu utilizatorul (UI) Falcon. Acest lucru elimină necesitatea cercetării consumatoare de timp și a căutărilor manuale.

Investigație și răspuns

Platforma oferă instrumente complete de investigare, permițând echipelor de securitate să analizeze incidentele, să colecteze date criminalistice și să răspundă rapid la amenințări. De asemenea, oferă o vizibilitate detaliată asupra domeniului de aplicare și a impactului atacurilor.

Fluxuri de lucru bazate pe AI

Profitați de capabilitățile Charlotte AI (soluția GenAI lansată recent de CrowdStrike) și de evaluarea riscurilor bazată pe AI pentru a prioritiza inteligent amenințările, transformând orele de lucru în doar câteva minute sau secunde. Revoluționați operațiunile de securitate și permiteți analiștilor de toate nivelurile să contracareze breșele de securitate cu expertiza profesioniștilor experimentați.

Analiza comportamentală

CrowdStrike utilizează analiza comportamentală avansată pentru a detecta amenințările necunoscute anterior sau zero-day, identificând anomalii și abateri de la comportamentul normal al dispozitivului.

Identificare proactivă de amenințări

Platforma echipează echipele de securitate cu capacități proactive de identificare a amenințărilor, permițându-le să caute în mod activ semne de compromitere sau activitate suspectă. Acest lucru permite descoperirea amenințărilor care ar fi putut evita detectarea automată.

Abordare nativă în cloud

Arhitectura cloud-native a CrowdStrike asigură scalabilitate și actualizări în timp real pentru toate stațiile de lucru, reducând necesitatea instalărilor și actualizărilor manuale de software. Această abordare asigură agilitate și adaptabilitate în abordarea provocărilor de securitate în evoluție.

Care sunt avantajele utilizării CrowdStrike EDR și MDR

Vizibilitate îmbunătățită a amenințărilor: CrowdStrike EDR oferă o imagine de ansamblu extinsă a activității endpoint-urilor, permițând echipelor de securitate să detecteze și să răspundă amenințărilor cu o eficiență sporită.

Răspuns rapid la incidente: Alertele în timp real, împreună cu instrumentele cuprinzătoare de investigare a incidentelor, permit organizațiilor să abordeze prompt incidentele de securitate, minimizând daunele potențiale.

Timp redus de staționare: Prin vânătoarea proactivă de amenințări și capacitățile robuste de răspuns, CrowdStrike EDR ajută la diminuarea duratei în care actorii rău intenționați rămân nedetectați în rețea.

Scalabilitate și integrare cloud fără probleme: Abordarea nativă în cloud a CrowdStrike garantează că platforma EDR se poate scala fără probleme pentru a găzdui organizații de toate dimensiunile.

Apărare proactivă împotriva amenințărilor: Valorificând capacitățile sale de identificare a amenințărilor, CrowdStrike EDR ajută organizațiile să identifice și trateze amenințările înainte ca acestea să provoace daune semnificative.

Economie de timp, efort și costuri: platforma CrowdStrike Falcon funcționează în cloud, eliminând necesitatea infrastructurii de gestionare locale. Acest lucru economisește organizațiilor, timp, efort și resurse valoroase.

Securitate îmbunătățită cu CrowdStrike EDR și MDR

Cu CrowdStrike Managed Detection and Response (MDR), clienții se pot bucura de securitatea endpoint-urilor "ca serviciu".

Principalul avantaj al MDR constă în capacitatea sa de a identifica și atenua rapid amenințările, toate acestea fără a necesita personal suplimentar. Acest lucru devine deosebit de important pe fondul deficitului global de profesioniști cu înaltă calificare în domeniul securității cibernetice și al decalajului tot mai mare de competențe, în special în ceea ce privește protecția sistemelor și activelor bazate pe cloud.

Prin utilizarea MDR, organizațiile pot aborda în mod eficient provocările de securitate și își pot consolida apărarea împotriva amenințărilor cibernetice în evoluție, reducând în același timp presiunea asupra resurselor interne.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Soluțiile Crowdstrike din portofoliul Safetech sunt disponibile prin intermediul contractului de tip MSSP încheiat între Crowdstrike și Safetech Innovations Global Services Ltd., companie membră a grupului Safetech Innovations. Safetech oferă suport pentru implementarea, integrarea și utilizarea eficientă a platformei EDR Crowdstrike și a serviciilor MDR. Serviciile oferite includ:

Evaluari de securitate, POC/POV, sesiuni de prezentare soluții, analiza cerintelor și recomandarea soluțiilor optime

Implementarea și configurarea avansată a platformei Crowdstrike Falcon, integrarea cu alte soluții din arhitectura de securitate a companiei

Servicii pentru automatizarea fluxului de lucru, asistență tehnică și service pentru asigurarea funcționării continue a solutiei implementate

Transfer de cunoștințe

Monitorizarea continuă a alertelor și gestionarea incidentelor cu acoperire 24/7/365 de către echipa STI CERT

Alegerea serviciilor de integrator de proiect ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Contactează-ne