Skip links

Microsoft 365 Defender

Securitate avansată pentru endpoint și identități hibride

Microsoft 365 Defender este o suită de tipul eXtended Detection and Response (XDR) care colectează, corelează și analizează automat semnale, amenințări și alerte din întregul mediu Microsoft 365, inclusiv echipamente terminale, aplicații cloud și identități. Suita valorifică Inteligența Artificială (AI) pentru a opri automat atacurile sofisticate și a readuce elementele afectate la starea de siguranță.

parteneri safetech

Prezentarea generală a soluției

Microsoft 365 Defender blochează amenințările, oprește atacurile înainte să se producă și oferă protecție împotriva breșelor. Componentele Microsoft 365 Defender securizează resursele unei organizații pe multiple planuri:

  • Dispozitivele finale cu Defender for Endpoint
  • Activele/resursele cu Defender Vulnerability Management (DVM)
  • E-mailul și instrumentele de colaborare cu Defender for Office 365
  • Identitățile cu Defender for Identity și Azure Active Directory (Azure AD)
  • Aplicațiile cu Microsoft Defender for Cloud Apps.

Beneficii și funcționalități principale

Microsoft 365 Defender oferă următoarele beneficii:

Facilitează gestionarea și securizarea identităților hibride, simplifică accesul angajaților, partenerilor și clienților

Permite securizarea dispozitivelor finale și din rețea cu ajutorul mai multor platforme

Oferă perspectivă centralizată pentru toate informațiile privind detecțiile, activele/resursele afectate, acțiunile automate întreprinse și dovezile aferente, prin portalul Microsoft 365 Defender

Asigură un răspuns automat și integrat la amenințări: informațiile critice despre amenințări sunt partajate în timp real între componentele Microsoft 365 Defender pentru a ajuta la stoparea evoluției unui atac. Dacă un fișier infectat este detectat pe un dispozitiv terminal protejat de Defender for Endpoint, acesta va instrui Defender for Office 365 să scaneze și să elimine fișierul din toate e-mailurile. Fișierul va fi blocat imediat în întreaga suită de securitate Microsoft 365.

Inițiază acțiuni automate și playbook-uri bazate pe inteligență artificială pentru a remedia impactul asupra elementelor afectate de un atac în întreaga suită

Facilitează threat hunting: echipele de securitate își pot crea propriile investigații personalizate pentru datele brute colectate de diferitele produse de protecție (istoric de 30 de zile)

Se integrează cu SIEM (Security Information and Event Management): toate componentele Microsoft 365 Defender pot fi integrate în Microsoft Sentinel și combinate cu alte surse de date pentru a oferi capabilități și informații complete (funcționalitate disponibilă doar pentru anumite planuri Microsoft 365).

Oricare dintre subscripțiile Microsoft 365 oferă acces la componentele și funcționalități Microsoft 365 Defender, fără costuri suplimentare.

Componentele Microsoft 365 Defender

Microsoft 365 Defender include una sau mai multe dintre tehnologiile de mai jos, care pot funcționa individual sau integrat:

Defender for Endpoint

Defender for Endpoint este o platformă unificată pentru protecția preventivă a dispozitivelor finale, detectarea post-atac, investigarea automată și recomandări de răspuns

Defender Vulnerability Management (DVM)

Oferă o vizibilitate, evaluări inteligente bazate pe riscuri, și instrumente de remediere integrate pentru a ajuta echipele de securitate/IT să prioritizeze și să abordeze vulnerabilitățile critice și configurațiile greșite din întreaga organizație.

Exchange Online Protection (EOP)

EOP este un serviciu cloud de SMTP relay și filtrare, care ajută la protejarea organizației împotriva spam-urilor și a programelor malware.

Defender for Office 365

Protejează organizația împotriva amenințărilor sub forma mesajelor pe e-mail, linkurilor (URL-uri) și a celor provenite din instrumentele de colaborare. Exchange Online Protection este integrat pentru a oferi protecție end-to-end pentru e-mailurile și atașamentele primite.

Defender for Identity și Azure AD Identity Protection

Defender for Identity utilizează semnalele Active Directory pentru a detecta și investiga amenințările avansate, identitățile compromise și acțiunile rău intenționate ale persoanelor din interior împotriva organizației și, de asemenea, pentru a proteja mediul de identitate hibrid de hackeri care folosesc conturi compromise pentru deplasarea laterală între stațiile de lucru on-premises.

Microsoft Defender for Cloud Apps

Este o soluție cuprinzătoare de tip cross-SaaS (Software as a service) care permite vizibilitate profundă, control solid asupra datelor și protecție sporită împotriva amenințărilor pentru aplicațiile în cloud. Protejează datele care circulă între mediul organizației și aceste aplicații, atât aplicațiile cloud autorizate, cât și neautorizate.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Safetech Innovations are experiența și expertiza tehnică să integreze Microsoft 365 Defender în arhitectura de securitate a oricărui client, pentru a crește nivelul de protecție în fața amenințărilor.

Serviciile includ:

Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale,

Evaluarea riscurilor și a impactului de business,

Consultanță în vederea asigurării confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor,

Implementarea soluțiilor necesare în vederea realizării unui nivel optim de securitate, care să mențină un business sănătos pe termen lung,

Monitorizarea continuă a evenimentelor și răspunsul la incidentele de securitate cibernetică.

Safetech Innovations este una dintre cele mai experimentate companii de securitate cibernetică din România. Avem 12 ani de activitate și peste 600 de proiecte finalizate în acest domeniu pentru clienți din multiple sectoare economice.

În prezent, în Safetech Innovations lucrează peste 60 de angajați, dintre care 40 sunt membri ai echipei tehnice.

Alegerea serviciilor de integrator de proiect ale Safetech vă asigură reducerea riscurilor de implementare, customizare, scalabilitate și flexibilitate, suport post-implementare.

Contactează-ne