Skip links

Microsoft Defender pentru IoT

Protectie unificată la amenințări pentru întreaga dvs. rețea IoT/OT

Microsoft Defender pentru IoT (D4IoT), anterior CyberX Xsense , oferă o gamă de caracteristici de securitate specific proiectate pentru sisteme de control industrial (ICS) și rețele de tehnologie operațională (OT), inclusiv descoperirea dispozitivelor industriale ICS, monitorizarea în timp real pentru anomalii în procesul OT și detecția amenințărilor cibernetice.

parteneri safetech

Prezentarea generală a soluției

Securitatea tehnologiei informației (IT) se concentrează în primul rând pe protejarea datelor digitale și asigurarea accesului la acestea numai pentru utilizatorii autorizați. Securitatea OT, pe de alta parte, implica măsuri de securizare a sistemelor și echipamentelor operaționale față de accesul neautorizat, întreruperi sau deteriorări, asigurând menținerea disponibilității și fiabilității infrastructurilor critice și a siguranței și integrității proceselor industriale. Incidente de securitate și operaționale OT pot avea consecințe grave, cum ar fi întreruperea proceselor, defecțiuni ale echipamentelor, amenințări pentru mediu și pentru viață.

Microsoft Defender for IoT asigură detecția cuprinzătoare a amenințărilor pentru medii IoT/OT , cu opțiuni multiple de implementare care includ rețele cloud, on-premises sau hibride. D4IoT detectează atât incidentele de securitate cât și pe cele operaționale din sistemele ICS/OT, permițând organizatiilor să identifice rapid și să răspundă la potenţiale amenințări.

D4IoT recunoaște o largă gama de protocoale industriale pentru a monitoriza şi proteja rețelele ICS și OT. Este agnostic de protocol, suportă aproape orice protocol industrial, inclusiv bine cunoscutele MODBUS, DNP3, OPC, Siemens S7, Profinet , BACnet , IEC104 , Yokogawa. Din perspectiva compatibilității hardware, acceptă aproape orice dispozitive de rețea OT, precum PLC, RTU, HMI și sisteme SCADA, de la aproape orice furnizor cunoscut precum Siemens AG, Schneider Electric, GE Digital, Rockwell Automation, Honeywell, ABB Group, Emerson Electric, Yokogawa Electric, Bosch Rexroth, Kuka AG, Mitsubishi Electric, Omron Corporation, Wago și multe altele.

Cum funcționează Microsoft Defender pentru IoT

Puterea tehnologiei IFSM

Tehnologia de bază folosită de D4IoT este cunoscută sub numele de Industrial Finite State Machine (IFSM), care este practic un model matematic care descrie comportamentul unui sistem pe măsură ce se schimbă de la o stare la alta, ca răspuns la anumite intrări sau evenimente, fiind utilizat pentru a detecta și analiza comportamentul anormal în rețelele ICS și OT.

Tehnologia IFSM utilizată de Microsoft D4IoT se bazează pe analiza traficului de rețea și a comportamentului dispozitivului. Aceasta utilizează algoritmi de învățare automată pentru a crea un profil de comportament „normal” pentru fiecare dispozitiv și sistem din rețea. Tehnologia monitorizează apoi rețeaua pentru orice abatere de la acest profil normal și generează alerte atunci când detectează orice anomalie.

De asemenea, tehnologia IFSM este deosebit de utilă în contextul industrial, deoarece poate detecta nu numai modele de atac cunoscute, ci și amenințări zero-day și activități malițioase din interior. În plus, poate oferi vizibilitate în întreaga rețea, inclusiv dispozitivele care accidental (sau nu) sunt conectate la Internet, ceea ce o face mai eficientă în protejarea infrastructurii critice împotriva amenințărilor cibernetice.

Funcționalitățile cheie ale
Microsoft Defender pentru IoT

Descoperirea activelor în timp real, gestionarea vulnerabilităților și protecția împotriva amenințărilor

Managementul vulnerabilităților

consola oferă scanare și raportare automată a vulnerabilităților, permițând clienților să identifice și să prioritizeze rapid vulnerabilitățile din rețelele lor OT.

Detectarea amenințărilor în timp real

consola utilizează învățarea automată avansată și analiza comportamentală pentru a detecta anomalii și potențiale amenințări în traficul de rețea OT în timp real.

Raportarea
conformității

consola oferă capabilități automate de raportare a conformității, inclusiv capacitatea de a genera rapoarte privind conformitatea cu standardele din industrie, cum ar fi NERC CIP și IEC 62443.

Management
de la distanță

consola permite clienților să-și gestioneze de la distanță implementarea D4IoT, inclusiv actualizarea software-ului, configurarea senzorilor și gestionarea accesului utilizatorilor.

Tablouri de bord
și rapoarte

consola oferă o gamă de tablouri de bord și rapoarte personalizabile, permițând clienților să monitorizeze cu ușurință sănătatea și securitatea rețelelor lor OT și să identifice rapid și să răspundă la potențiale amenințări.

Capacități extinse de integrare

D4IoT se integrează cu toate platformele de securitate existente (SIEM, analize de securitate, firewall-uri etc.) și cu MS Sentinel.

Arhitectura și implementare

Securitate cuprinzătoare pentru întreaga infrastructură IoT

Microsoft Defender pentru IoT are mai multe opțiuni de implementare care protejează rețelele cloud, locale sau hibride.

Soluția se implementează într-o configurație distribuită, bazată pe senzori de rețea, prin conectarea acestora la infrastructura de switching L2 din rețeaua OT pentru a primi și analiza o replică a traficului sau prin utilizarea de dispozitive TAP.

În medii de dimensiuni mari se implementează mai mulți senzori, inclusiv senzori bazați pe mașini virtuale, pentru a acoperi toate infrastructurile critice, inclusiv rețelele ICS/OT distribuite geografic. Toate datele colectate de la senzori pot fi analizate local pe fiecare senzor sau corelate în consola de management central al D4IoT. Consola de management central este interfața principală pentru gestionarea și monitorizarea platformei D4IoT. Aceasta oferă o serie de funcționalități cheie pentru a ajuta clienții să-și protejeze sistemele de control industrial (ICS) și rețelele de tehnologie operațională (OT) de amenințările cibernetice.

Pentru implementarea în mediul clientului, trebuie îndeplinit un set minim de cerințe, precum alocarea de adrese IP statice senzorilor D4IoT și trimiterea catre acestea a unei copii a traficului de rețea, de exemplu folosind porturile SPAN pe switch-urile LAN principale.

Servicii oferite de Safetech Innovations

Oferim un set complet de servicii tehnice legate de D4IoT:

Evaluări de securitate,

POC / POV,

Secțiuni de prezentare a soluției,

Proiectarea soluției,

Implementare,

Configurare, integrare cu alte sisteme de securitate,

Transfer de cunoștințe,

Suport tehnic cu SLA,

Servicii de operațiuni de securitate externalizate – monitorizarea, detecția și răspunsul la incidente de securitate.

De ce să alegeți Safetech Innovations?

Combinația potrivită de abilități și experiență

Companii din Europa (România, Ungaria, Germania, Austria, Italia, Spania, Franța, Polonia, Elveția) și, de asemenea, din SUA, Canada, China, India, Noua Zeelandă, Brazilia, Mexic se bazează pe Safetech Innovations pentru integrarea sistemelor, suport tehnic și operațiuni de securitate externalizate.
Principalele noastre avantaje competitive sunt:

EXPERIENȚĂ

EXPERIENȚĂ

Avem o vasta experienta cu D4IoT, am furnizat servicii de proiectare de arhitectură și implementare de soluții în peste 100 de proiecte finalizate, pentru clienți din utilități, incluzând electricitate, petrol, gaze, apă, din industriile de apărare, farmaceutică, de prelucrare a materiilor prime, transporturi și altele.

SUPORT COMPLET ÎN ADOPTAREA SOLUȚIEI

SUPORT COMPLET ÎN ADOPTAREA SOLUȚIEI

Ușurăm adoptarea soluției și a tehnologiei prin furnizarea de evaluări de securitate, POC/POV și sesiuni de prezentare și colaborare.

SET COMPLET DE SERVICII PROFESIONALE

SET COMPLET DE SERVICII PROFESIONALE

Oferim servicii de proiectare a soluțiilor, implementare, configurare, integrare cu alte sisteme de securitate (cum ar fi SIEM și NGFW), transfer de cunoștințe.

SUPORT TEHNIC CU SLA

SUPORT TEHNIC CU SLA

Oferim clienților întreținere post-vânzare și suport tehnic cu SLA, ca parte a unui contract de servicii profesionale, incluzând cooperarea noastră contractuală cu Microsoft.

SERVICII DE EXTERNALIZAREA OPERAȚIUNILOR DE SECURITATE

SERVICII DE EXTERNALIZAREA OPERAȚIUNILOR DE SECURITATE

Prin echipa noastră acreditată Safetech Computer Emergency Response Team (STI CERT®), monitorizăm sistemul D4IoT, detectăm și răspundem la amenințări de securitate, cu acoperire 24/7/365, folosind o echipă structurată pe 3 nivele (detecție, răspuns și suport tehnic avansat), cu specialiști certificați (ISC)², ISACA si EC-Council.

Contactează-ne